• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "FAİZ İNDİRİMİ ESNAFTA SEVİNÇ YARATTI"


Esnaf ve Sanatkarımıza Halk Bankası`nın uyguladığı yüzde 13 kredi faizinin 3 puan düşürülerek yüzde 10`a inmesini değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Faiz indirimi esnafta sevinç yarattı. Sıra Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilerek, yeniden yapılandırılmasında. Özellikle üretimde önemli girdi olan enerji fiyatlarında indirim yapılması da tezgahların kapanmasını önler"  dedi.

 

            ANKARA- Esnaf ve Sanatkarımıza Halk Bankası`nın uyguladığı yüzde 13 kredi faizinin 3 puan düşürülerek yüzde 10`a indirilmesini değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Faiz indirimi esnafta sevinç yarattı. Sıra Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilerek, yeniden yapılandırılmasında. Özellikle üretimde önemli girdi olan enerji fiyatlarında indirim yapılması da tezgahların kapanmasını önler"  dedi.

            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Tokat mitinginde, Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine üye olan  esnaf ve sanatkara kullandırılacak kredi faizlerinin  yüzde 10`a indirilerek, yüzde 5`inin de Hazine tarafından karşılanacağını, işletme kredisi üst limitinin 100 bin liraya, yatırım kredisi üst limitinin de 250 bin liraya yükseltilerek, 01 Eylül 2010 tarihinden itibaren geçerli olacağını müjdelemesinin esnafta sevinç yarattığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Faiz indiriminin ardından  piyasada  haksız rekabetin, kuralsızlığın sona erdirilmesi, 3D projesinin içerisinin doldurulması esnafa takviye olacaktır. Ülkemizin en büyük sorunu olan işsizliğin düşürülmesinde de büyük fayda sağlayacaktır" diye söyledi.

             Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 98`ini küçük işletmelerin oluşturduğunu belirten Palandöken, `Artık sıra bizde` dedi