• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, " AVM`LER PİYANGOCULUĞU BIRAKSIN"


 

ANKARA - Birçok alışveriş merkezinin piyango çekilişi yapmak için Milli Piyango Genel Müdürlüğünden izin almak için sıraya girdiğini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Herkes işini yapsın. Halka çekilişle altın vereceklerine sattıkları ürünlerin fiyatlarını ucuzlatsınlar da bir kişi değil, herkes faydalansın. Bu gidişle AVM`ler Milli Piyango Genel Müdürlüğünün işine de el atacaklar. ` dedi.

            50 KİLO ALTININ MALİYETİNİ FİYATLARINA YANSITSINLAR

50 kilo altın dağıtmak için Milli Piyango İdaresinden izin almaya çalışan AVM`ler olduğunu ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Aslında AVM`lerin halka verdikleri bir şey olmadığını, verdim dediklerinin de parasını halktan aldıklarını herkes biliyor. Çekilişle araba, altın, yat, kat vereceklerine bu hediyelerin maliyetlerini fiyatlarından düşürerek, halkın ucuza alışveriş yapmalarını sağlasınlar` diye konuştu.

KURALSIZLIĞIN ÜRÜNÜ
Alışveriş Merkezlerinin Milli Piyango Genel Müdürlüğünün asli işini de yapmaya soyunduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yıllardır söylüyoruz. Bu kuralsızlığın önüne geçin diye. Ancak, mantar gibi çoğalan AVM`ler de artık iş yapamaz hale geldiler. Şimdi ayakta kalabilmek için her yolu deniyorlar. Son 3 yıldır özellikle AVM`ler tüketicileri promosyon odaklı olarak alışverişe çekmeye çalışmaktadırlar. Oysa bunlar çözüm değildir. Çözüm kurala bağlanmasıdır. Kuralsız olarak açıldıkları için , şimdide kuralsız olarak piyango çekilişi yapmaya kalkıyorlar` şeklinde konuştu.