• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "VATANDAŞIN ETİYLE OYNAMAYIN"


 ANKARA -  Halkın etini kilo ile değil, ekonomik şartlar nedeniyle gram gram alabildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Spekülatörler vatandaşın gram gram ve zorla almaya çalıştığı etiyle oynamasınlar. En önemlisi vatandaşlarımız kasaplarından güvenle alabilirler" dedi.   

            -"ETLER SON DERECE GÜVENLİ"

            Ramazan ayının gelmesiyle birlikte son günlerde et fiyatları üzerinde yeniden spekülatörlerin çeşitli senaryolarla oyunlar oynamaya çalıştıklarını kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ek ve Balık Kurumu tarafından yapılan et ithalatı son derece güvenlidir. Çünkü, yapılan ithalat kargas et olarak değil, canlı hayvan olarak ithal edilip, çeşitli denetimler sonrası ülkemizde kesilmektedir. Onun için halkımız alacağı eti kasabından güvenle alabilirler" diye konuştu. 

 

            -"İNSANIMIZIN KAFASINI KARIŞTIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

            Et üzerinde oynanmaya çalışılan spekülatif hareketlerin piyasayı allak bullak ettiğini kaydeden Palandöken, "Zaten halkımız etini kilo ile değil, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gram gram almaya çalışıyor. Fiyatları yükseltip yok güvenli et, markalı et şeklinde insanların kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Tüm halkımıza sesleniyorum. Hiçbir tereddüde gerek duymadan en yakın kasaptan etinizi güvenle alabilirsiniz. Et ve Balık Kurumu tarafından bu ay içerisinde yapılacak yeni canlı hayvan ithalatı ile fiyatlar daha da aşağıya inecektir. Halkımız kesinlikle spekülatörlere kanmasın" şeklinde konuştu.