• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, " YOLCU BAŞI CEZA YANLIŞ, ESKİ SİSTEME GERİ DÖNÜLMELİ "



ANKARA - İstanbul Göztepe`de dolmuş ve minibüs şoförlerinin başlattığı eylemin daha yüksek boyutlara ulaşmaması için acil önlem alınmasını ve yeni düzenleme yapılıncaya kadar ceza yazılmamasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bir koyundan iki post çıkmaz. Günde 800-900 lira bir araca ceza yazılırsa bu insanları isyan noktasına getirirsiniz. Bunun için acilen ceza yazılması durdurulmalı ve eski sisteme geri dönülmelidir" dedi.

-"CEZALAR DURDURULMALIDIR"

 İstanbul Göztepe`de dolmuş ve minibüsçü şoför esnafının eylemleri nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası Başbakan Erdoğan`ın yeni düzenleme için çalışma yapılması konusunda talimat verdiğini hatırlatan Palandöken, `Yeni düzenleme için Başbakanımız talimat vermiştir. Ancak nedense hatada ısrar ediliyor. Kişi başına ceza olmaz. Bunun için acilen eski sisteme geri dönülmelidir. Eski sisteme dönülünceye kadar ceza yazılmasına bir son verilmelidir` diye konuştu

"ESNAFIMIZ 4 YILDIR ZAM ALMADAN ÇALIŞIYOR"

Bir koyundan iki post çıkmayacağını belirten Bendevi Palandöken, `Minibüsçü esnafımız 4 yıldır İstanbul`da zam almadan çalışmaktadır. Giderleri her geçen gün artan dolmuşçu ve minibüsçü esnafına uygulanan acımasız cezalar, şoför esnafımızı isyan noktasına getirmiştir. Onun için bu hafta içerisinde Başbakanımızın talimatı doğrultusunda yasa eski şekline getirilmelidir. Kimse aracına isteyerek yolcu almıyor. En önemlisi dolmuşçu ve minibüsçü esnafımıza uygulanan ayakta fazla yolcu alma cezası nedense otobüslere, metrobüslere ve metrolara uygulanmıyor` şeklinde konuştu.