• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN " YÜZDE 11,7 BÜYÜRKEN YÜZDE 1,09 EK MAAŞ ZAMMI YETERSİZ "


 ANKARA- Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü kulağı açıklanan enflasyon oranında olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu yılın ilk yarısında yüzde 2.5 zam yapılan memur, sözleşmeli ve emekliler için Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre ortaya çıkan yüzde 1.09 ek zam yeterli olmayacaktır. Büyüme hızı rekor artışla yüzde 11,7 olduğuna göre, hiç değilse maaşlara yüzde 10 zam yapılması, piyasaların canlılığının devam etmesi ve büyümenin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından olumlu olur" dedi.

            -"MAAŞLAR YÜZDE 10 ARTIRILMALI"

 

Son enflasyon ve büyüme rakamlarındaki gelişmeleri değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni hasatla birlikte sebze fiyatlarında yaşanan düşüş ve ithalatla birlikte geçtiğimiz ay inişe geçen et fiyatları, vatandaşı rahatlatarak, enflasyondaki düşüşte etkili olmuştur. Büyüme rakamının ikinci çeyrekte de  yine yüksek çıkacak olmasında, yaz aylarındaki iç tüketim artışı etkili olacaktır. Ekonominin düzelmeye başladığını gösteren olumlu gelişmeler sonucunda maaşlara yüzde 10 artış yapılması, tüketime yönelik çoğalan etkisiyle ekonomiye can verecektir" diye konuştu.

 

            -"TERÖR BİTERSE ÜLKE EKONOMİSİ ÇİN`İN ÖNÜNE GEÇER"

 

Ülkemizin bölgesinde ve dünya ekonomisindeki ağırlığının artması için büyümesinin devam etmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, "Türkiye`nin büyümesinin önündeki en büyük engel terördür.  Terör durduktan sonra Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin yüksek ekonomik potansiyellerini ekonomimize kazandırdığımızda ülkemiz büyümede Çin`i geçer. Büyümenin olumlu etkileri iç piyasaya da yansır. Ekonominin canlanmasıyla esnaf iş yapar, borçlarını öder, istihdamı artırır" şeklinde konuştu.