• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, " EĞLENCE SEKTÖRÜNDEKİ ESNAFA BİR DARBE DAHA "


 ANKARA- Çevre ve Orman Bakanlığının ``Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği`` Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle başlayan eğlence yerlerinin 23:59 `da kapatılmasına yönelik tartışmalarla ilgi açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sigara yasağı ile büyük zarar gören eğlence sektöründeki esnafa şimdi de gürültü yasağı getirilerek kapatılması kabul edilemez` dedi.

" TURİZM SEKTÖRÜNE BALTA VURULMAKTADIR "

İzinlerini alarak sezon hazırlıkları yapılmış, mekanlar hazırlanmış, elemanlar işe alınmışken bir anda yapılan yönetmelik değişikliği ile gece 12 olmadan müziğin kapatılmasına karar verilmesinin eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, " Yılda 25-30 milyar dolar gelir getiren, büyümenin en önemli sektörlerinden turizmin ayağına balta vurulmaktadır. Yılın ilk üç ayında 3 milyon 750 bin turist sayısının aşıldığı bir dönemde getirilen bu yasak yüzünden otel rezervasyonları, konserler iptal edilmektedir. Her şey dahil sisteminin getirdiği olumsuzlukları yaşayan turizm bölgelerindeki esnafımızdan, sigara yasağından sonra şimdi de müzik yasağı bizleri bitirecek diye her gün şikayet yağıyor " diye konuştu.

" BU KARAR İLE İŞLETMELER BATAR "

Yetkililerimizden kararın ertelenerek, orta bir yol bulunmasını talep ettiklerini söyleyen Palandöken, " Eğlence yerlerinin para kazanabildiği saatlerde müziği kapatın derseniz işletmeler batar. Binlerce kişi işsiz kalır. Yönetmeliğin hayata geçirilmesi zamana yayılarak orta yol bulunmalıdır. Vergiler, primler, izindi, harçtı derken her yere para yetiştirmeye çalışan esnaf, çözüm bekliyor` şeklinde konuştu.