• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "YETER ARTIK, DURDURUN BU KANI"


 ANKARA - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artık bu akan kanın mutlaka durdurulması gerektiğini belirterek, "Tüm siyasi partiler, devlet yetkilileri, bilim adamları, sivil toplum kurumları ve basınımızla geniş bir konsensüs oluşturarak, artık ülkenin bu terör belasından kurtulması için her türlü önlemin alındığı bir devlet politikası oluşturulmalıdır" dedi.

Son günlerde artış gösteren terör olayları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Silahlı kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimize  yönelik artan bu terör olayları, milletimizin birlik ve beraberliğini, huzurunu ve bir arada yaşama kararlılığını bozmaya yöneliktir. Ülkemizin bölünmezliği, çocuklarımızın geleceği, gençlerimizin kin ve nefretten uzak, toplumsal barış içinde yaşamaları için ortak paydada buluşma zamanıdır" diye konuştu.

 

Birlik ve beraberliğimize yönelik bu saldırıların önüne geçilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu kaydeden Palandöken, "Başta işsizlik, bölgesel farklılık ve gelir düzeyindeki adaletsizliğin azaltılması, eğitim ve fırsat eşitliği oluşturulması gereklidir. Suçsuz ve masum insanların katledildiği bu ortamdan artık ülkemizin kurtarılması şarttır. Bunun için tüm kesimler üzerine düşeni yapmalı ve elini taşın altına koymalıdır" şeklinde konuştu.

 

Bu " İnsanlık Utancı " saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti`nin varlığına, bekasına, birlik ve beraberliğine zarar verebileceklerini zannedenler yanılmakta olduğunu anlatan Palandöken, "Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Cumhuriyetimizin demokratik yapısı, her türlü sorunu millet iradesiyle çözmeye açıktır. Bunun dışında silahlı saldırılarla farklı arayışlara girmenin,  askerlerimiz ile masum vatandaşlarımızın canına kastedilmesinin, ne hukuk kitaplarında, ne de insanlık kitabında asla yeri yoktur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, kahraman ordumuzun ve tüm halkımızın birlik ve kararlılığı, beraberliğimize kastedenlerin üstesinden mutlaka gelecektir" dedi