• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN`DEN TATİLCİLERE UYARI " TATİL SEZONU BAŞLADI. TATİLİN SONU ACI BİTMESİN ! "


ANKARA - Tatil sezonunun başlaması okulların tatile girmesi sebebiyle öğrenci, öğretmen, veli ve vatandaşları uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bilindiği gibi trafik kazaları en çok tatilin başladığı ilk günlerde ve bitimine yakın son günlerde meydana gelmektedir. 15 milyon 351 bin öğrenci ve 662 bin öğretmenin aynı anda tatile çıkması trafikte beklenenin üzerinde bir yoğunluk oluşturmaktadır. Tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz acele etmesinler ve tatile çıkarken toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" dedi.

            -"İLK GÜNDEN BİLANÇO ÇOK AĞIR"

 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının tamamlanarak uzun süreli yaz tatiline çıktıklarına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ne yazık ki daha ilk günün bilançosu çok ağır oldu. 32 kişi hayatını kaybederken, 133 vatandaşımızda yaralandı. Düğün mevsiminin de hareketlenmesiyle oluşan düğün konvoyları ile alkollü araç kullanımı trafik kazalarını artırmaktadır. 2009 yılında tatile girdiğimiz Haziran ayından Eylül ayına kadar 1421 ölümlü kazada 1810 vatandaşımızı kaybettik. Her ne kadar ölen sayısında azalma görülse de yeterli olduğunu söylemekten çok uzağız. Dikkatinizi çekmek istediğim diğer nokta ise yaz aylarında hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 40`a varan artışların yaşanması. Bu yüzden yaz sıcaklarının bastırdığı bu günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olan tüm ailelere toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

            -"AŞIRI HIZ VE ALKOLDEN KAÇIN"
Yaz tatiline yaklaşık 15 milyon 351 bin öğrenci ve 662 bin öğretmenin çıkacağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanılmamalı. Kazalardaki kusur oranında yüzde 98 ile sürücü hatalarının ilk sırada yer aldığı unutulmamalıdır. Yoğun trafik akışın olacağı bu dönemde trafik denetimlerinin de artırılması gerekmektedir. En önemlisi de biran önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek, aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapılmamalıdır" diye konuştu.