• E-Posta
  • Yazdır

TESK KOLEJİ START ALIYOR


 ANKARA -  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Avustralya mesleki eğitim kurumu TAFENSW (Technical and Further Education) işbirliği ile, TESK - TAFE Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi hizmete açılıyor.TESK`in ülkemizde küçük ölçekli esnaf ve sanatkar işletmelerinin kayıtlı olduğu, ülkemizin sayıca en büyük meslek kuruluşu olduğunu belirten Genel Başkan Bendevi Palandöken, " TESK, Ahilik Kültürünün günümüze dek taşıdığı mesleki eğitime sahip çıkma misyonunu, yasal olarak görev ve sorumluluklar da üstlenerek devam ettirmekte, kısıtlı imkanlarına rağmen mesleki eğitim faaliyetlerini hayata geçirmektedir " dedi.

TESK`in yeni eğitim hamlesi, giderek daha acımasız hale gelen iş hayatında hem işletmeleri nitelikli işgücü yetiştirerek desteklemek, hem de iş hayatına atılacak olan gençleri bilgi çağının gerektirdiği her türlü beceriyle donatarak geleceklerini garanti altına alma amacı güttüğünü anlatan Palandöken, `Günümüz iş hayatında ayakta kalmanın anahtarı, rekabet gücü kazanmaktan geçmektedir. İşletmelerin içinde bulunduğu değişim ve dönüşüm sürecini sancısız olarak atlatabilmesi için, güncel teknolojik gelişmeleri takip etmesi, yeni pazarlara açılması, üretim ve hizmet süreçlerini modernize etmesi zorunlu hale gelmiştir`diye konuştu.

Rekabet gücü kazanmanın olmazsa olmaz koşullu nitelikli çalışanlar olduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Günümüzün küresel ekonomisinde işverenler iş hayatına atılacak olanlardan; mesleki açıdan gerekli becerileri edinmiş olmasını, sınırların geçerli olmadığı bu dünyada yabancı dile hakim olarak herkese ulaşabilmesini, mesleki becerisini destekleyecek bilgi-işlem teknolojilerini kullanabiliyor olmasını beklemektedir. TESK – TAFE Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesinde; 1 yıl İngilizce hazırlık, 1 yıl teorik ve pratik mesleki eğitim olmak üzere 2 yıllık eğitim sonucunda gençlere TAFE`in uluslararası alanda geçerli sertifikaları verilecektir. Bu sertifikalar ile gençlerimiz isterlerse, başta Avustralya olmak üzere birçok ülkedeki üniversitelere devam etme hakkını da elde edebileceklerdir. Gençlerimiz, bu eğitim üzerine 1 yıllık bir eğitim daha alarak ön lisans, ön lisans üzerine 1-2 yıl eğitim alarak da lisans diplomasına sahip olabileceklerdir. Mezunlar isterlerse, yurt içi ve yurt dışı iş piyasasında nitelikli eleman olarak doğrudan çalışma yaşamına da girebileceklerdir. Ülkemizde 2 milyona yakın esnaf-sanatkar ile 3000`in üzerinde esnaf ve sanatkarlar Odasının, 82 esnaf ve sanatkarlar odaları Birliğinin ve 13 mesleki Federasyonun üst örgütü olan Konfederasyonumuz, bu tür bir mesleki eğitim faaliyetine  öncülük etmekten büyük gurur ve mutluluk duymaktadır` şeklinde konuştu.

TESK – TAFE Türkiye Teknik ve İleri Eğitim Kurumları  Açılış Töreni Bilgileri

TARİH: 16 Haziran 2010 Çarşamba

SAAT: 11.00

ADRES:  TESK Hotel

Çukurca Birlik Mahallesi 477. Sokak (Eski 69. Sokak)  No: 10  Çankaya/ ANKARA