• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN " TERÖRE VE YALTAKÇILARINA GEREKEN CEVAP EN KISA ZAMANDA VERİLMELİ "


 ANKARA - Hakkari`de terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 8 askerin şehit 14 askerinde yaralanması ile ilgili yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Üzüntümüz tarif edilemeyecek kadar büyük. Ancak teröre karşı kararlılığımız sürmeli. Törere ve yaltakçılarına gereken cevap en kısa zamanda verilmeli` dedi.

Konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ`a ayrı ayrı başsağlığı mesajı gönderen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi palandöken, "Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti`nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Hakkari bölgesinde görevli birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda ülkemizin huzurunu, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 8 askerimizin şehit edilmesi, 14 askerimizin yaralanması hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük acı yaşatmıştır. Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir` dedi.

 "TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR"

Mesajında Türkiye Cumhuriyeti`nin bölünmez bütün olduğunu üzerine basa basa vurgulayan Bendevi Palandöken, "Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti`nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah`tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de Allahtan acil şifalar diliyorum` diye konuştu.