• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, " İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ ESNAF İLE OLUR "


ANKARA- Yeni açıklanacak olan İstihdam Paketinin işsizlikle mücadelede önemli bir adım olarak gördüklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ülkemizin en önemli sorunu olarak yüksek işsizlik oranını görüyoruz. Bu konuda yetkililerimizle birlikte olduğumuz her platformda işsizliğin çözümünde esnafın önemini  anlattık. Ana hatları ortaya çıkan ` Yeni İstihdam Paketi ` ile esnafa destek olunursa işsizlik oranı yüzde 25 azalır` dedi

Hükümetin çalışmalarını yaptığı  ` Yeni İstihdam Paketi ` nin en dikkat çeken konusunun istihdam üzerindeki yüklerin azaltılacak olmasının önemini vurgulayan Palandöken, `Unutulmamalıdır ki ülkemizdeki işyerlerinin yüzde 99,8`i esnaf ve küçük işletmelerden oluşmaktadır. İstihdamın yüzde 76,7`sini, ekonomide yaratılan katma değerin yüzde 36`sı esnaf tarafından sağlanmaktadır. İşsizliği çözmek istiyorsanız pakette esnafta yer almalıdır. Esnafın üzerindeki istihdam yükünün hafifletilmesi yanında çalıştıracağı kişi sayısını artıracaktır. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması da esnafın beklediği öncelikli konuların başında gelmektedir. Sicil affının uygulanmasındaki sıkıntıların giderilmesini ve finans kaynaklarına ulaşımı kolaylaştıracak çeşitli adımların atılmasını da bekliyoruz. Yeni girişimci gençlerimizin ve kadınlarımızın çalışma hayatına katılmasını da çok önemsiyoruz. Ayrıca istihdamın artırılması için uzun vadeli çözüm önerilerimizden biri olan  ` Mesleki Eğitim ` desteklenerek, yayınlaştırılmalıdır` şeklinde konuştu.

İstihdam Paketinin açıklanmasının yaz aylarına denk gelmesini değerlendiren TESK Genel Başkanı Palandöken, `Paketin Haziran-Temmuz ayında açıklanacak olması bilhassa turizm bölgelerinde iş yapan esnaf için itici güç olacaktır. 2 milyon işyeri olan esnaf ve sanatkarın artan eleman ihtiyacının karşılanması kolaylaşacak, işsizliğin azalmasına büyük katkı sağlayacaktır` dedi.