• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN," KRİZDE ZORLANAN ESNAFIMIZIN UMUDU ANNELER GÜNÜNDE "


ANKARA - Kriz nedeniyle zor günler geçiren yaklaşık 2 milyon esnafın umudunu, `Anneler Günü` alışverişine bağladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Esnaf çekini, senedini ödemek için ümidini ‘Anneler Günü`ne bağladı. Alış verişler normal günlere göre 2-3 kat artıyor. Bu özel günlerin hiç bitmesini istemiyoruz. Yoksa bu kriz ortamında esnafın durumu daha da kötüye gidecek` dedi.

           
Global ekonomik kriz nedeniyle iç piyasanın daralması ile işleri her geçen gün azalan, vergi, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte güçlük çeken, çok sayıda küçük esnafın kepenk kapattığını, işsizliğin tavan yaptığını kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan ‘
Anneler Günü
` ile ilgili beklentilerinin fazla olduğunu kaydederek yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

            -`ANNELER GÜNÜ ESNAFIN GÜNÜ OLSUN`

`2 milyon esnaf umudunu ‘Anneler Günü`nde, en sevdiğimiz varlığımız olan annelerimiz için alınacak hediyelere bağladı. Çünkü esnafımızın yaklaşık yüzde 40`ından fazlası yaşanmakta olan kriz nedeniyle masraflarını dahi karşılayamamaktadır. Anneler Günü esnafımızın dört gözle beklediği önemli günlerden birisidir. Geçen yıl anneler gününde kartla yapılan harcama 590 milyon lirayı bulmuştu. Şimdi 2 milyon esnaf umudunu bu hafta sonu kutlayacağımız Anneler Günü`ne bağlamış durumda. Başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, taksici, aksesuarcı, konfeksiyoncu, pastacı esnafımız iş yapabilirse çekini, senedini ve piyasaya olan borcunu ödeyip biraz olsun nefes alacak. Bu nedenle vatandaşımızdan annelerini unutmamalarını, küçük de olsa bir hediye alarak annelerimizi sevindirmelerini bekliyoruz. Bizde her keseye göre hediye var` dedi.

           

Esnafın zorlu günler geçirmesinde en büyük etkenin yaşanmakta olan global kriz ve perakende yasasının sürekli olarak ertelenmesi olduğunu da hatırlatan Palandöken, ` Bizim, yıllardır dile getirdiğimiz gerçekleri yetkililerinde görüp Perakende Yasası`nı bir an evvel çıkarmaları gerekmektedir. Yoksa, doğuracağı sonuçlar yönünden son derece üzüntü verici olacak` diye konuştu.