• E-Posta
  • Yazdır

AKARYAKITA ZAM YAPILMASINI ELEŞTİREN PALANDÖKEN; "AKARYAKIT FİYATLARI ARTTIKÇA, TÜKETİM DÜŞÜYOR"


 

            ANKARA - Akaryakıt fiyatlarına sürekli zam yapılmasını eleştiren ve zammın çözüm olmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Akaryakıtta zamlar devam ediyor. 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 6 kuruş daha artarak 3,75 lirayla yeni rekor kırdı. Bu da Türkiye`nin dünyada akaryakıtı en yüksek fiyatla satan bir ülke olduğumuzun delilidir. Akaryakıta yapılan bu zamlar, enflasyonun önümüzdeki aylarda yüksek çıkacağının göstergesidir` dedi.

FİYATLAR JET HIZIYLA ARTIYOR

            Petrol fiyatlarının yükselmesinde en büyük etkinin fiyatların serbest bırakılması olduğunu da kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Akaryakıt fiyatının rekor kırması üreticiyi, nakliyeciyi perişan etmiştir. Uygulamadan kaldırılan tavan fiyat uygulamasının tekrar geri gelmesi lazım. Yoksa bu zamlar artarak devam edecek. Akaryakıta yapılan her zam diğer sanayi ürünlerinin ve hizmet sektörünün maliyetini yükseltecektir. Zaten daralan piyasalardan dolayı satışlar düşmüştür` diye konuştu.

            Akaryakıta her gelen zam  ile tüketimdeki azalışa paralel olarak vergi gelirlerinin sürekli düşüş eğilimine gireceğini anlatan Bendevi Palandöken, `Akaryakıtta yüzde 70`lere varan vergiler mutlaka indirilmelidir. Buna paralel olarak kısa bir süre önce kaldırılan tavan fiyat uygulaması da mutlaka geri gelmelidir. Vergiler arttıkça tüketimdeki azalışa paralel olarak vergi gelirleri de düşüyor` şeklinde konuştu.

            `KAMYONCU VE ŞOFÖR ESNAFI SÜRÜNÜYOR`

            Kamyoncu, dolmuşçu, servis araçları  ve taksici esnafının yüksek fiyat ve vergiler nedeni ile çok güç durumda bulunduklarını anlatan Bendevi Palandöken, `72 milyonu doğrudan ilgilendiren stratejik bir ürünün fiyatı mutlaka devletin kontrolünde olmalıdır. Kamyoncunun, taksicinin, dolmuşçunun kullandığı akaryakıttan KDV ve ÖTV mutlaka kaldırılmalıdır` dedi.