• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN; "SİYASİ İSTİKRARIN OLMADIĞI KOŞULLARDA EKONOMİK İSTİKRAR OLMAZ"


 ANKARA- Son yaşanan siyasi gelişmelerin ülkeyi gerdiğini ve ekonomide dengelerin alt üst olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bugün en önemli ihtiyacımız istikrar ve konsensüstür. Ülkenin ve ekonominin başı `Son dakika` haberleriyle dönmektedir. Bunun için siyasiler gerginliği artırmak yerine, tansiyonu düşürücü  ve birleştirici açıklamalar yapmalıdır. Çünkü, siyasi istikrarın olmadığı koşullarda ekonomik istikrar da olmaz" dedi.

 

"GERÇEK GÜNDEME DÖNÜLMELİ"


Yaşanan son gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Toplumu tedirgin eden `Son Dakika` haberleri ekonomiyi ve piyasaları olumsuz etkilemektedir. Türkiye`nin artık başta üretim, yatırım ve işsizlik olmak üzere gerçek gündemine dönmesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

 
`PİYASALAR ALT ÜST OLDU`


 Esnaf ve sanatkarın piyasaları alt üst eden `Son Dakika` haberlerine artık tahammülü kalmadığını söyleyen Palandöken, `İstikrarsızlığın ve belirsizliğin bir göstergesi olan son dakika haberlerini artık televizyonlarda görmek ve duymak istemiyoruz. Siyasi istikrarın olmadığı koşullarda ekonomik istikrardan da söz edilemez. Bu konuda en büyük görev siyasetçilere düşmektedir. Siyasilerimiz toplumda gerilimi arttırıcı her türlü söz ve eylemden kaçınmalıdırlar. Siyasi ve toplumsal ilişkilerde gerginliği arttırıcı değil, hafifletici söz ve çabaların ön plana çıkarılması gerekmektedir` şeklinde konuştu.