• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Esnafın Umudu Sevgililer Gününde"



ESNAF VE SANATKAR SEVGİLİLER GÜNÜNE HAZIR "

Son zamanlarda piyasaların iyice daralmasıyla bunalan esnaf ve sanatkarın, yaklaşan Sevgililer Günü sebebiyle hazırlıklarını hızlandırdığını ve Sevdiklerimizi anacağımız böyle anlamlı bir günün  esnaf için çok önemli olduğunun altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi  Palandöken, "Alışveriş umuduyla; çiçekçisi-kuyumcusu- billuriyecisi-konfeksiyoncusu-terzisi- restaurantı - taksicisi -hediyelik eşya satan, 60 dalda milyonlarca küçük esnaf ve sanatkar hazırlığını yaptı. Geçen Kurban Bayramı ve Yılbaşı satışlarında umduğunu bulamayan esnafımız, umudunu Sevgililer Günü`ne taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor. Semtinizdeki esnafınızı unutmayın. Mahalle esnafı hep sizin yanınızdadır" diye konuştu.

" SEVGİLİLER GÜNÜ GEÇEN YIL HAREKET GETİRDİ "

Küresel ekonomik krize rağmen, 2009 yılında Sevgililer Günü`nde kredi kartı ile yapılan harcamaların 2008 yılına göre ciroda yüzde 53 artış gösterdiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, "Geçen sene Sevgililer Günü`nde bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında restoranların cirosu yüzde 29 artmış, kuyumcuların cirosunda da yüzde 153 oranında artış olmuştur. 14 Şubat 2009 günü yapılan harcamalar, 642 milyon TL ile anneler ve babalar gününü geçerek, piyasayı hareketlendirmişti" şeklinde konuştu. 

" KORSANLARA KARŞI UYANIK OLUNMALI "

Sevgililer günü dolayısıyla menfaat temin edebilmek için fırsatçılık yapacaklara karşı halkımızı uyaran Palandöken,  " Haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden ucuzdur düşüncesiyle alışveriş yapıp, paranızı savurmayın. Küçük bir hediyeyle, bir buket çiçekle bile bu anlamlı günün sıcaklığını yakalayabilirsiniz" dedi.