• E-Posta
  • Yazdır

Başbakan Erdoğan`dan randevu talep eden Palandöken; `2 milyon esnaf ülkenin gerçeğidir ve yok sayılamaz`


ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın önceki gün İsbanbul`da bir iş merkezinin açılışında yaptığı konuşmada `Mahalle Bakkalı devri artık kapandı` sözlerinin küçük esnaf ve sanatkarı derinden yaraladığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan acil randevu talebinde bulundu. Anayasa`nın 173`üncü maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkarın korunması ve desteklenmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ancak, Anayasa`nın amir hükmü unutulduğu gibi esnaf korunmak yerine tamamen yok edilmek isteniyor. Bu konuda Başbakanımıza yanlış bilgi verildiği inancındayız. Başbakan Erdoğan`a küçük esnaf konusunda bilinmeyenleri detaylı olarak aktarmak için acil randevu talebinde bulundum` dedi.

            -`AVM`LER SADECE BAKKALLARDAN OLUŞMUYOR`

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın önceki gün İstanbul`da bir iş merkezinin açılışında yaptığı konuşmanın başta bakkal esnafı olmak üzere tüm küçük esnaf ve sanatkarları üzdüğünün anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Büyük Mağazalar ve AVM`ler sadece bakkalları değil, bakkaldan, ayakkabıcıya, berberden, taksiciye, Konfeksiyondan, terziye varıncaya kadar yaklaşık 60 meslek grubunu olumsuz etkiliyor. Yani Büyük Mağazalar ve AVM`ler ülke genelinde 2 milyon esnafı, bu da  ülkenin 3`te bir nüfusunu ilgilendiriyor. Biz Büyük mağazalara ve AVM`lere prensipte karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz Büyük Mağazaların ve AVM`lerin kuralsız çoğalmasıdır. Avrupa`da nasıl ise ülkemizde de öyle olsun diyoruz` diye konuştu.  

            -`ANAYASA İHLAL EDİLMEMELİ`

Anayasa`nın 173`üncvü maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkarın korunup kollanması gerektiğinin de altını çizen Bendevi Palandöken, `Büyük Mağazaların ve AVM`lerin bu kadar kuralsız bir şekilde çoğalması ve yayılması esnaf ve sanatkarımızı bitirme noktasına getirmiştir.  Büyük Mağazaların ve AVM`lerin kuralsız olarak çoğalmasına göz yummak Anayasa`nın 173`üncü maddesinin ihlalinden başka bir şey değildir. Her yıl 700 bin gencine iş bulamayan, devletimiz, 2 Milyon esnafın iş yerini kapatması halinde acaba nerde ve hangi işte bu insanları barındıracaktır?` şeklinde konuştu.