• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Kobilerin Vergi ve Sigorta Prim Borçları 10 Yıllık Süreye Yayılarak Yeniden Yapılandırılmalı`


 ANKARA - Başta Şaşmaz, Siteler, Ostim, İvedik, Atatürk, Sincan Sanayi Bölge ve siteleri olmak üzere Ankara ve ülke genelinde faaliyet gösteren KOBİ`lerin üretim ve istihdam sorunlarının kısa sürede çözülmesinin mümkün olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Özel Marka" ürünler Esnaf, Sanatkar ve KOBİ`lerin gelişmesini engelleyip, yok olmasına neden oluyor. Bunun için esnaf , sanatkar ve KOBİ`lerin üretim ve istihdam etkinlikleri artırılmalı. Yani esnaf, sanatkar ve KOBİ`lerin vergi ve sosyal sigorta prim borçları 10 yıllık süreye yayılarak yeniden yapılandırılması gerekir` dedi.

 `BORÇLARIN ERTELENMESİ İSTİHDAMI ARTIRIR`

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bunun için Hükümetçe bazı kuruluşlara uygulanan, kamuya ait vergi ve sigorta benzeri borçların on yıllık bir süreç içerisinde yeniden yapılandırılması uygulamasının esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ`lere de teşmili gerekmektedir. Bunun yapılması halinde şaha kalkacak. Başta Ankara`lı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ`ler olmak üzere ülke genelindeki tüm Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ`lerin üretim ve istihdama olan katkıları çok kısa bir süre içerisinde en üst düzeye çıkacaktır` diye konuştu.
 

            `VERGİ VE SİGORTA PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILMALI`

Palandöken, bazı kuruluşlara uygulandığı gibi bu kamusal borçların yıllık yüzde 3 faizle yeniden yapılandırılması halinde Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ`lerin yeni bir coşku ve güvenle yatırım ve üretime yöneleceklerini ve bugün ülkemizin en büyük sorunu olan istihdama da küçümsenemez katkılar sağlanacağını söyledi. Türkiye`nin en önemli güncel sorununun üretimdeki yetersizlik olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Üretim yapıp istihdam yaratmadan ülkemizin sorunlarının çözümlenmesi mümkün değildir. Bir ekonominin başarılı olabilmesinin yegane ölçütü katma değer yaratmaktır. Bunun yapılabilmesi için müteşebbislerimizin bugün karşı karşıya bulundukları sorunların acilen çözümlenmesi gerekmektedir. Bu sorunların başında da kamuya olan vergi ve sigorta prim borçları bulunmaktadır. Esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ`lerin, kamuya olan vergi ve prim borçları 10 yıl gibi uzun süreli bir yapılandırmaya tabi tutulması ile üretim ve istihdama olan katkısı gözardı edilemez` şeklinde konuştu.