• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken "Esnafın Prim ve Vergi Borçlarına da Çözüm İstiyoruz"


 ANKARA -  İşverenlere gösterilen kolaylıkların esnaf  ve sanatkara da gösterilmesini isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar üvey evlat mı ? Esnafın prim ve vergi borçlarına çözüm getirilmesini istiyoruz. Yetkililerin sesi çıkmıyor. Ancak işverenlere her türlü kolaylık gösteriliyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor" dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınan ve torba kanun diye adlandırılan 'Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda esnafa yönelik hiçbir kolaylık getirilmemesinin haksızlık olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken " Esnafın biriken prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını, işsizlik sigortasından dükkanını kapatan esnafın da yararlanmasını, 5084 sayılı Yasa ile getirilen ve uygulaması 49 ilde 2012 yılına kadar uzatılan sigorta primi işveren hissesi desteğinden esnaf ve sanatkarın da yararlanmasını istemiştik. Ama görüyoruz ki "ESNAF"a hiçbir kolaylık getirilmiyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor" diye konuştu.

Hep işverenlere yönelik yapılan iyileştirmelerin, ekonomik sıkıntılar sebebiyle SSK primlerini, vergilerini ve diğer borçlarını ödeyemeyen esnaf ve sanatkara neden teşmil edilmediğini soran Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafın ödenmemiş olan prim ve vergi borçları ile biriken sosyal güvenlik destek primi borçlarının acilen yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç  vardır. Bu nedenle, yeni bir düzenleme yapılarak, esnaf ve sanatkarlarımızın borçları en az  48 ay vade ve sıfır faizle  taksitlendirilmelidir" şeklinde konuştu.