• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Müşteri Servis Araçları Yasaklanmalıdır."


 ANKARA - Büyük mağazalar ve marketlerin ücretsiz müşteri servisi uygulamalarının yetkililerce ele alınması gereken çok önemli bir konu olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi palandöken, "Bu yapılan haksız rekabettir. Bu haksızlık acilen ortadan kaldırılmalıdır. Başbakanlığa sunulan Perakende Sektörünü düzenleyen Yasa tasarısına eklenecek bir hükümle müşteri servis araçları mutlaka yasaklanmalıdır" dedi.

"MÜŞTERİ SERVİS ARAÇLARI YASAKLANMALIDIR"
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Büyük mağazalar ve marketlerdeki ücretsiz müşteri servisi uygulamaları, yetkililerce ele alınması gereken çok önemli bir konudur. Bilindiği üzere, Metro, otobüs, minibüs ve taksi gibi toplu taşıma araçlarında çalışan ve geçimini bununla temin eden yüz binlerce esnafımız vardır. Bu toplu taşıma araçları, ücretsiz servisler yüzünden iş yapamaz duruma gelmişlerdir. Servis uygulaması yapan büyük mağazalar ve marketler bu hizmeti şehrin en uzak yörelerinden mahalle aralarına,şehirlerarası yollardan şehiriçi ara sokaklara kadar yoğun bir şekilde vermekte, bu nedenle esnafımız haksız rekabetle karşı karşıya kalmaktadır" diye konuştu.

"ESNAF SANATKAR MAĞDUR EDİLMEMELİ"
 Ülkemizin  olumsuz ekonomik ortamında yaşanan üretim ve istihdam sorununun çözümünde küçük ve orta boy işletmelerin korunmasının büyük önem arzettiğini anlatan Bendevi Palandöken, "Devletin belirli bir kesimi korumak uğruna, geçimini bu sektörde kazanan ve ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan esnaf ve sanatkarın mağdur edilmesi, sosyal devlet olma misyonunu da  aykırıdır. Bu nedenle, acilen tedbir alınarak büyük mağazalar ve marketlerin sokak aralarına kadar giren ücretsiz müşteri servisi uygulamalarına son verilmelidir" şeklinde konuştu.