• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; " Sigara Üzerinde Oynanan Oyunlara Son Verilmeli "


ANKARA - Sigara üzerinde oynanan oyunlara son verilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kararlı duruşumuz sonucunda sigara fiyatları aşağı çekilmiştir. Bu tür zamlar karşısında halkımız ve esnafımız duyarlı olmalıdır" dedi.

Yılbaşı öncesi sigara satışlarının yavaşlatılması ve yeni yıla 4 gün kala bakkal ve bayilere sigara verilmeyişinin ardından sigaraya yüzde 15 ile yüzde 40 arasında yapılan zammı eleştiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sigara üretici firmalarının bu zammını protesto etmiş ve ülke genelinde Ocak ayı sonunda bayi satış karlarının artırılmaması ve fiyatların aşağı çekilmemesi halinde eylem yaparak sigara satmayacaklarını açıklamıştı.

Sigara zamlarının aşağıya çekilmesini kararlı duruşlarına bağlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Artık biz yaptık oldu mantığı işlememeli. Halk ve esnaf mutlaka her platformda hakkını aramalıdır. Kararlı duruşumuz sonuç vermiştir. Bundan sonra da her haksızlığın karşına mutlaka birlik ve beraberlik içerisinde dik durmalıyız" diye konuştu.