• E-Posta
  • Yazdır

TESK Eylem Hazırlığında !


ANKARA - Yeni yıl öncesi sigara zam yapılacağı söylentileri nedeniyle yaklaşık 10 gündür bayilere sigara verilmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yaklaşık 10 gündür zam ve tatil gerekçesiyle bakkallara ve  bayilere sigara verilmiyor. Bayiler ile vatandaş karşı karşıya getiriliyor. Acilen tütün üst kurulu harekete geçmeli ve zam spekülatörlerinden mutlaka hesap sormalıdır" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"Sigaraya zam söylentileri ile birlikte önce bakkallara ve  bayilere sigara verilmesi yavaşlatıldı. Son 5 - 6 gündür ise bakkallara ve bayilere hiç sigara verilmiyor. Bayiler bu günlerde sadece sigara, süt, yoğurt ve ekmek satışı yaparak para kazanabiliyorlardı. Ancak, bu haksız uygulama ile sigara satışı yapılamadığı gibi vatandaş ile bayiler karşı karşıya getiriliyor. Devlet kontrol mekanizmasını acilen işletmeli. Bu konuda esnafımızın uğradığı zararını kim ödeyecek. Tütün Üst Kurulu bu konuda inceleme başlatmalı. Aksi halde TESK olarak Birlik ve Federasyonlarla işbirliği içerisinde bu konuda eylem kararı alacağız" diye konuştu.

Birileri vatandaşın sırtından haksız kazanç peşinde koşarken, esnafın bir karton sigara alabilecek güçünün bile kalmadığını kaydeden, Bendevi Palandöken, "Konuya acilen çözüm bulunmalı" dedi.