• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Esnafın Ümidi Yılbaşı Alışverişinde"


Esnaf ve sanatkarın, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeterince alış veriş olmadığı için ümidini artık özel günlere bağladığını anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bayramlarda da esnafımızın beklediği alış-veriş olmadı. Vatandaşın esnafımıza ayıracak bütçesi kalmadı. Şimdi esnafımız ümidini yılbaşı alışverişine bağladı" dedi.

        "HALK YILBAŞINI EVİNDE KARŞILAYACAK"

Halkımızın gelirinin yeterli olmaması nedeniyle harcama yapmadığına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarın bayramda beklediği satışı yapamaması umutları yılbaşı alış verişine bıraktı. Esnafımız tüm hazırlıklarını yaptı. Esnafımız yılbaşında piyasanın hareketlenmesini bekliyor. Bir çok vatandaşın yeni yılı evinde karşılayacağını tahmin ediyoruz. Yiyecek, içecek satışları ile küçük hediyelik eşya piyasasının bilhassa hareketli geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

 

        "HALKIMIZ ESNAFI ÖN PLANA ÇIKARSIN"

Esnaf ve sanatkar için özel günlerin artık ayrı bir anlam taşıdığının altını çizen Palandöken, halkımızla beraber yaşamın içinde yer alan esnaf ve sanatkar kesiminin, alışverişlerde tercih edilmesinin bir kültürün yaşatılmasının yanısıra istihdama da katkı sağlayacağını söyledi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yeni yıl alışverişlerinde halkımız esnaf ve sanatkarımızı ön plana çıkarsın. Pazardan alışverişe önem verin, hediye seçimlerinizde sanatkarımızın yapmış olduğu el yapımı hediyelikleri tercih edebilirsiniz. Ucuz ve sağlıksız kimi ithal mallarının yerine aynı fiyata kaliteli ürünlerimiz olduğunu unutmayın" dedi.