• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Siyasi Gerilimin Zararını Esnaf Görmemeli"


ANKARA - Son siyasi gelişmelerden en büyük zararı esnaf ve sanatkarların gördüğünü anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar topluluğu her siyasi gerilimde kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Siyasi gerilim nedeniyle kepenk kapatan ve geçim derdinden başka kaygısı bulunmayan esnafımızın zararlarının karşılanması için hükümetçe acil önlem alınmalıdır" dedi.

"ESNAF BU SÜREÇTE ZARAR GÖRMEMELİ"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olarak 2 milyona yakın ve her türlü siyasi görüşe sahip esnafın üye olduğu bu çatı kuruluşumuzda hiçbir zaman siyasi çeşitliliğin sorun olmadığının altını çizen Genel Başkan Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları anlattı. "Ülkede yaşanan her siyasi gerilimden sonra faturayı, dükkanları taşlanan, camları kırılan ve malları zarar gören esnaf ve sanatkarlarımız ödemektedir. Bu yaşanan sıkıntıların acilen giderilmesi ve esnafımızdan zarar görenlerin biran önce düzlüğe çıkarılması gerekmektedir. Bunun için yetkilileri acilen bu konuda tedbir almaya çağırıyorum" diye konuştu. 

 

"HALKIMIZ VE ESNAF MAĞDUR OLUYOR"


Bu tip yasa dışı gösteriler nedeniyle hem halkımızın, hem de esnafın mağdur olduğunun altını çizen Palandöken açıklamasını şöyle bitirdi. "Ortaya çıkan yasa dışı gösteriler bölgeye ve esnafımıza büyük zarar veriyor. Can ve mal güvenliği olmayan esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Kepenk kapattığı gün iş yapamayan esnaf birde cam ve tabelalarının kırılması nedeniyle zarar görüyor. Ülke nüfusunun üçte birini oluşturan esnaf ve sanatkarların mağdur olması demek, toplumun tamamının mağdur olması demektir. Yasa dışı bu olaylara neden olanları aklıselime davet ediyoruz."