• E-Posta
  • Yazdır

KOSGEB'in Yeni Kredi Destek Paketleri İçin Başvurular Başladı.


 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanan iki ayrı destek programı için başvuruların başladığını bildirerek esnaf ve sanatkarları bu özel imkanlardan yararlanmaya davet etti.

Destek programlarından ilkinin bölgesel bir program olduğunu belirten Palandöken; KOSGEB tarafından, GAP Eylem Planında yer alan bir faaliyet olarak başlatılan GAP Bölgesi Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programından  GAP kapsamına giren, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak illerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin yararlanabileceğini vurguladı. Palandöken KOSGEB desteklerinde başvuru sırasına göre kredi tahsisi yapıldığından programa başvurmak isteyen esnaf ve sanatkarları öncelikle KOSGEB veri tabanına kaydolmak için gerekli işlemleri yapmaya çağırdı.

İkinci destek programının sel felaketi başta olmak üzere ülkemizde yaşanan doğal afetler nedeniyle iş yerleri zarar gören, faaliyetleri aksayan küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olara hazırlanan "Acil Destek Kredisi" programı olduğunu açıklayan Bendevi Palandöken, yine bu programda da kredi tahsisinin başvuru sırasına göre yapılacağını özellikle vurguladı ve KOSGEB veri tabanına halen kaydolmayan esnaf ve sanatkarları bir an önce bu kayıt işlemini yapmaya çağırdı. Bendevi Palandöken,  işletme başına üst limitin azami 100.000 TL olarak belirlendiği Acil Destek Kredisi Programından, 2009 yılında Türkiye'de yaşanan sel felaketi başta olmak üzere doğal afetlerden zarar gören ve faaliyetleri aksayan, bunu da ilgili resmi makamlardan belgeleyen ve KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olan işletmelerin  faydalanabileceğini belirtti. 2009 yılı içinde ülkemizin hemen her yöresinde binlerce esnafın özellikle sel baskınları nedeniyle çok sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Palandöken bu destek programı ile, zarara uğrayan esnafın bir nebze de olsa yaralarının sarılmasını umduğunu açıkladı.