• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Emlak Vergisi İkinci Taksidi Bir Ay Ertelensin"


 ANKARA - Emlak vergisinin ikinci taksitinin son ödeme zamanının Kurban Bayramına denk gelmesinin vatandaşı sıkıntıya soktuğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emlak vergisi ödemesinin bir ay ertelenmesini istedi.

 Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle esnaf ve sanatkarların oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında "Vatandaş da esnaf ve sanatkarlar da son derece sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu bayram sıkışıklığında vatandaşın zaten olmayan parası vergiye gitmesin. Emlak vergisi ödemesinin bayrama denk gelmesi bu açıdan esnafı da vatandaşı da sıkıntıya soktu. Emlak Vergisinin ikinci taksidi bir ay ertelensin" dedi.

 

Emlak vergisi ödemesinin bir ay ertelenmesinin Devlet için çok büyük bir sorun olmayacağını da anlatan Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlar zaten büyük bir sıkıntı içerisinde. Devletimiz, bu tür küçük fedakarlıklarla esnafımızın yüzünü güldürebilir. Bu, bayramda esnafın yüzünü güldürecek küçük bir jest olsun" diye konuştu.