• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken "Esnaf GDO'lu Ürün Satmak İstemiyor"


Domuz gribi aşısından sonra halkın gündemine bomba gibi düşen "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar" (GDO) hakkında Yönetmeliğin yayınlanmasıyla birlikte başlayan tartışmaların halkın kafasını karıştırdığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Biz üretici değiliz. Ama tüketiciye malı satan tarafız. Tepkiler bize geliyor. Hangi malın genetiği değiştirilmiş ürünler içerdiğini bizde bilmiyoruz. Halk artık raftan mal almaya korkuyor" dedi.

"VATANDAŞ NE YEDİĞİNİ BİLMELİ"

26 Ekim 2009 günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile GDO'lu ürünlere karşı vatandaşını koruyan kollayan bir yönetmelik mi, yoksa GDO'lu ürünün ticaretini kurallara bağlayan bir düzenleme olduğunun açıkça ortaya konması gerektiğini ifade eden Palandöken, "Vatandaşın ne yediğini bilme hakkı elinden alınmamalı. Tartışmalar bir an evvel son bulmalı. Bakkala manava gelen halkımız gönül rahatlığıyla alış verişini yapmalı. Tarım üretiminin artırılması tabii ki önemli ama doğal ürünlerimizi ihraç ederken bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin GDO’lu ürün ithal etmesine gerek yoktur" diye konuştu. 

UCUZ MAZOT TEMİN EDİLMELİ

TESK olarak çiftçiye, kamyoncuya, taksiciye ve şoför esnafına,  ucuz mazot, ucuz gübre temin edilmesini istediklerinin altını da çizen Bendevi Palandöken, "Üretimin artmasını daha çok önemsiyoruz. Spekülatörlerin halkımızı yanlış yönlendirmemelerini,  vatandaşlarımızın kulaktan dolma haberlere itibar etmemeleri için  yetkili Bakanlıktan net açıklamalar yapılmasını, halkımızın ikilemde bırakılmamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.