• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Odaya Kayıtlı Servis Araçlarını Tercih Edin"


 

“SERVİS ARAÇLARINI KONTROL EDİN”

Milyonlarca öğrencinin servis araçlarıyla taşındığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,yazılı açıklamasında “Anne baba olarak çocuklarımızın okullarına emniyetli bir şekilde ulaşması için servis araçlarını seçerken dikkat edin. Korsan taşımacılık yapan servis araçlarından uzak durun. Mutlaka oda kayıt belgesini isteyin. Servis araçlarının donanımının yönetmelik standartlarına uygunluğunu, yangın tüpü, emniyet kemerinin olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Dönem başında serviste bulunan rehber personelin dönem sonuna kadar bulundurulmasının takipçisi olun. Eksiklikleri oda yetkililerine bildirmekten çekinmeyin” diye konuştu.

 “SERVİS SÜRÜCÜLERİ ÖRNEK OLMALI”

Ayrıca öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine de seslenen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Sizler çocuklarımızın belleklerinde daima hatırlanacak olan şoför amcalarısınız. Sizlere emanet edilen çocuklarımızın güvenliğine özen gösterin. Çocuklarımızın eğitimine yardımcı olmak için araç içinde çaldığınız müzikten, konuştuğunuz her kelimeye ayrı ayrı dikkat ediniz. Araçlarınızın periyodik bakımlarını yaptırarak, eksiklikleri yarına bırakmayın. Standartlara uygun araçlarla işe çıkın. Çocukların yanında asla kullanmayınız. Unutmayın çocuklar bizim önceliğimizdir” şeklinde konuştu.  

“ZEHİR TACİRLERİNE DİKKAT”

Çocuklarımızın dış etkilerden, şiddet olaylarından, okul çevresinde yuvalanan zehir tacirlerinden korunması için okul idaresi ve emniyet yetkililerinden her türlü tedbirin alınmasını da isteyen Palandöken, “Okul servislerinin denetlenmesinin yanında çocuklarımızı şiddetten ve yasa dışı işlerden korumalıyız. Bilhassa zehir satıcılarına göz açtırılmamalı. Eğer koruyucu önlemleri baştan alabilirsek sonra başımız ağrımaz” dedi.  

            “UYARILARIMIZ DEVAM EDECEK”

Milyonlarca veli ve öğrencinin son hazırlıklarını yaptığına da dikkat çeken Palandöken, kırtasiye konusuna velileri uyararak şunları söyledi, “Çocuklarımızın sağlığını da düşünmek zorundayız. Okulda ellerinden düşmeyecek olan kırtasiyeleri alırken sağlığa zararlı olmayanları seçmeye özen göstermeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın emniyeti için servis araçları, okul kantinleri ve kırtasiyeler konusunda uyarılarımız devam edecektir” diye konuştu.