• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Memura Önerilen 2+2 lik Zam İle Piyasalar Düzelmez"


 Hükümet tarafından memurlara önerilen 2+2’lik zam oranını çok düşük bulan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Hükümet tarafından önerilen bu zam oranı daralan piyasaları rahatlatmaz ve esnafa nefes aldırmaz” dedi.

            Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Hükümet memura önerdiği zam oranını acilen yükseltmelidir. Çünkü, verilecek olan bu zam, kriz nedeniyle daralan piyasalara can suyu olacaktır. İşçi ve memurun aldığı maaş kredi kartlarına gidiyor. İnsanların rahatlaması için zam oranı artırılmalı ve maaşlarına en azından 1 defaya mahsus seyyanen zam yapılmalıdır” diye konuştu.

            Hükümet tarafından memur sendikalarına önerilen 2+2 lik zam oranının hedeflenen 5.3’lük enflasyon oranından da düşük olduğunu kaydeden Bendevi Palandöken, “Önerilen zam gerçekçi değil. Ramazan Bayramı ile birlikte 24 Eylül’de eğitim ve öğretim başlayacak. Ama insanlar şimdiden bu maaşlarla bayrama nasıl gireriz, çocuğumuzun okul masraflarını nasıl karşılarız diye düşünmektedir. Hedeflenen enflasyonun altında yapılacak olan zam zor durumdaki esnafımızı perişan eder” şeklinde konuştu