• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Akaryakıtta Vergi Düşmeli, Tavan Devam Etmeli"


                 Akaryakıt sektöründe, iki ay önce başlatılan tavan fiyat uygulamasına bir an önce son verilmesine ilişkin isteklerin ve çalışmaların yersiz olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıtta vergi düşmeli ve tavan fiyat uygulaması devam etmelidir” dedi. 

            ANKARA – Akaryakıt sektöründe, iki ay önce başlatılan tavan fiyat uygulamasına bir an önce son verilmesine ilişkin isteklerin ve çalışmaların yersiz olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıtta vergi düşmeli ve tavan fiyat uygulaması devam etmelidir” dedi.

            Vergilerin artması ile tüketimdeki azalışa paralel olarak vergi gelirlerinin sürekli düşüş eğilimine gireceğini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında, “Akaryakıtta yüzde 70’lere varan vergiler mutlaka indirilmelidir. Buna paralel olarak 2 ay önce uygulamaya konulan tavan fiyat uygulaması da mutlaka devam etmelidir. En önemlisi vergi arttıkça tüketimdeki azalışa paralel olarak vergi gelirleri düşer” diye konuştu.

            “KAMYONCU VE ŞOFÖR SÜRÜNÜYOR”

            Yıllardır serbest piyasa uygulaması ile kamyoncu, dolmuşçu, servis araçları  ve taksici esnafının yüksek fiyat ve vergiler nedeni ile süründürüldüğünü anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “72 milyonu doğrudan ilgilendiren bir ürünün fiyatı serbest kalmamalı ve mutlaka devletin kontrolünde olmalıdır. Yüksek kazanmaya alışanlar artık biraz daha az kazansınlar. Her halde az kazanmak bitme anlamına gelmez” şeklinde konuştu.