• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Petrole Zam, Yeni Zamlar Getiriyor"


 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olarak akaryakıta yapılan zamlardan şoför esnafının çok muzdarip olduğunu ve her gittiği ilde akaryakıta yapılan zamlardan şikayet geldiğini belirten Bendevi Palandöken, “Akaryakıt zammı artık hız kesmeli. Şoför esnafımız bu zamlardan fazlasıyla bıktı. Artık dayanma gücü kalmayan taksici, dolmuşçu ve servisçilik yapan esnafımız bu zamları ücretlere yansıtmak zorunda kalıyor” dedi.  

            ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olarak akaryakıta yapılan zamlardan şoför esnafının çok muzdarip olduğunu ve her gittiği ilde akaryakıta yapılan zamlardan şikayet geldiğini belirten Bendevi Palandöken, “Akaryakıt zammı artık hız kesmeli. Şoför esnafımız bu zamlardan fazlasıyla bıktı. Artık dayanma gücü kalmayan taksici, dolmuşçu ve servisçilik yapan esnafımız bu zamları ücretlere yansıtmak zorunda kalıyor” dedi  

“ZAMLARI HALKIN KALDIRMA GÜCÜ KALMADI”    

Temmuz ayında akaryakıt vergilerine yüzde 7,87  oranında yapılan zamla, Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon beklentisi olan yüzde 5,87’lik orandan bile yüzde 35 mazota fazladan zam yapıldığını anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2 kuruşluk bu zamlar halkımıza 2 lira olarak yansımaktadır. İstanbul’da bu zamlara dayanamayan taksici esnafımız taksi ücretlerine, servis araçları da servis ücretlerine zam yapmak zorunda kalmıştır. Bu zamların sorumlusu olarak esnafımız görülmemeli. Yat sahiplerine uygulanan indirim taşımacılık sektörüne uygulanmayınca, esnafımız da bu zamları taşıma ücretlerine yansıtmak zorunda kalıyor. Ancak halkın artık zamları kaldırma gücü kalmadı. Bir noktada bu zamlara dur denmesi gerekiyor” diye konuştu.