• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Spekülatörlere İnanmayın"


 Yaklaşan Mübarek Ramazan ayı nedeniyle bakliyat ürünleri başta olmak üzere, ramazan sofralarımızın vazgeçilmezleri olan, pastırma, salça, yağ gibi ürünlere zam yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın, özellikle ramazan ayında kullanımı artış gösteren temel gıda ürünlerine zam yaptıkları yönündeki haberler tamamen asılsızdır. En önemlisi Ramazan münasebetiyle zam gelecek söylentileri ile insanları panikletme çabaları söz konusudur. Özellikle bakliyat ürünlerine zam yapılacağı yönündeki haberlere asla inanmayın. Çünkü, Toprak Mahsülleri Ofisi’nde yeteri kadar bakliyat ürünü bulunmaktadır. Kimse spekülatörlere inanmasın. Et ve süt ürünleri alırken de mutlaka kalitesine bakılmalı” dedi.  

            ANKARA - Yaklaşan Mübarek Ramazan ayı nedeniyle bakliyat ürünleri başta olmak üzere, ramazan sofralarımızın vazgeçilmezleri olan, pastırma, salça, yağ gibi ürünlere zam yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın, özellikle ramazan ayında kullanımı artış gösteren temel gıda ürünlerine zam yaptıkları yönündeki haberler tamamen asılsızdır. En önemlisi Ramazan münasebetiyle zam gelecek söylentileri ile insanları panikletme çabaları söz konusudur. Özellikle bakliyat ürünlerine zam yapılacağı yönündeki haberlere asla inanmayın. Çünkü, Toprak Mahsülleri Ofisi’nde yeteri kadar bakliyat ürünü bulunmaktadır. Kimse spekülatörlere inanmasın. Et ve süt ürünleri alırken de mutlaka kalitesine bakılmalı” dedi.

            “HALKTA PARA YOK”

            Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle gıda ürünlerine zam haberlerinin halkı tedirgin ettiğini kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki ekonomik krizin ülkemizi de vurduğunu belirterek, “Yaşanan sıkıntılardan dolayı işçi, memur ve emeklide para kalmadı. Ramazan ayı münasebetiyle fırsatçılık yapmak isteyen spekülatörler olabilir. Ama bilsinler ki kim fiyat artırırsa kendisi yanar. Esnaf, zam yapmak istemiyor. Zaten işçide, memurda, emeklide harcayacak para kalmamış. Zam yapsan kimse gelip senden almaz. Halkımız fiyatları yakından takip ettiğinden tepkisini gösterecektir” diye konuştu.

            “VATANDAŞLAR FİYATLARI TAKİP ETSİN”

            Ramazan ayı başlamasına az bir süre kala hane halkı harcamalarının en az yüzde 15-20 artığını ve bazı marketlerin ramazan kolilerine yönelik fiyat açıklamalarının aldatmacasına inanılmamasını isteyen Palandöken, “Ramazana hazırlık harcamalarının esnaf ve sanatkarımızın yüzünü güldürmesini bekliyoruz. Ama vatandaşımız fiyatları takip etsin, fiyatları artıranlardan alışveriş yapmasın. Özellikle Ramazan paketi fiyatı açıklayanların sattığı ürünlerin kalitesi ve fiyat araştırması iyi yapılsın. Spekülatörlerin hevesi kursağında kalsın. Çünkü et ve süt ürünleri dışındaki tüm ürünlerde gerileme var” şeklinde konuştu.