• E-Posta
  • Yazdır

TESK İLE AZERBAYCANLI GİRİŞİMCİLER ARASINDA MUTABAKAT İMZALANDI PALANDÖKEN, “İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARİ BAĞLAR GÜÇLENDİRİLECEK”


ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Azerbaycan Girişimler Konfederasyonu (ASK) arasında iki ülkenin yatırım ortamını iyileştirilme ve özel sektörün kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan işbirliği mutabakatı telekonferans üzerinden yapılan görüşme ile imzalandı. 

Türkiye’de 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın çatı kuruluşu olan TESK ile Azerbaycan Cumhuriyeti özel sektörünün çatı kuruluşu olan ASK arasında imzalanan mutabakat ile ortak faaliyetler için işbirliği alanlarının belirlenmesi, ortak projeler geliştirilerek potansiyel fırsatlar belirlenmesi ve her iki ülkenin karşılıklı çıkarına ve deneyimine dayalı ortak eylem planları ile bunların uygulanmasına yönelik yaklaşımlar geliştirmek amacıyla üyeleri arasında işbirliği için ortam hazırlanması planlanıyor.

-“TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ TİCARETİN ÇOK DAHA İLERİSİNDEDİR”

Tarihten beri süregelen yaşanmışlıklar ve kardeşlik bağları ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin ticari ilişkilerin çok daha ilerisinde olduğuna vurgu yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye ve Azerbaycan adına bir millet iki devlet olarak her zaman ve her koşulda birlik olacağımıza olan inancım tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Azerbaycan'ın kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildik’ düşüncesi her alanda kendi rehberimiz olmuştur. Azerbaycan’ın Hoy şehrinde dünyaya gelen, esnaf ve sanatkârımızın kılavuzu olan Ahi Evran’ın da etkisi ile birlikte esnaf kültürü ülkelerimizde benzer şekilde gelişmiştir. İki ülke arasındaki ilişkiler, ticari ilişkilerin çok daha ilerisindedir. Tarihten beri süregelen kardeşlik bağlarımız ve tarihi yaşanmışlıklarımız bu kardeşliği birçok defa ispat etmiştir” dedi.

-“ESNAF VE SANATKÂR İÇİN DAHA GÜZEL YARINLAR OLUŞTURABİLİRİZ”

İmzalanan protokol vesilesiyle yapılan işbirliğinin ticari ilişkilere güç katacağını belirten Palandöken, “İki ülke arasındaki öncelikli sektörlerine ilişkin bilgi paylaşımı, ortak iş şebekesinin oluşturulması, yatırım ortamı, fırsatları ve potansiyelleri hakkında bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi, fuar, sergi, seminer vb. etkinlikler hakkında bilgi alışverişi ve bu bilgilerin teşkilatlarımıza duyurulması gibi konular işbirliğimizin önemli adımlarını oluşturacak. Ortak kültürümüz ışığında ortak çalışmalar gerçekleştirerek esnaf ve sanatkârlarımız için daha güzel yarınlar oluşturabiliriz” şeklinde konuştu.