• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN STK’LARLA BİRLİKTE AFET BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ


ANKARA- Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren yardım seferberliği başlatan iş dünyası temsilcileri, desteklerini artırarak sürdürmek için deprem bölgesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Başkanı Mahmut Arslan, Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur-Sen) Başkanı Ali Yalçın, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Başkanı Önder Kahveci deprem bölgesini ziyaret etti.


DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİLDİ

Yüzyılın felaketinde yaraları sarmak için devlet ve vatandaşlar seferber olurken, iş dünyası da depremin başından itibaren hem nakdi desteğini hem de yiyecek, giyecek, battaniye gibi temel ihtiyaçların olduğu yardım TIR'larını bölgeye yönlendirirken, bir taraftan da fabrikalarını deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalıştırıyor. Ayrıca depremzedenin barınma ihtiyacına çare olabilmek için konteyner kentler kurmak için yoğun gayret gösteren iş dünyasının yardımları artarak sürüyor.

PALANDÖKEN, “GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ”

Afet bölgesinde incelemelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Acı haberi aldığımız ilk günden itibaren harekete geçerek başta ekmek, su ve diğer acil ihtiyaçlar olmak üzere bölge için ilk günden başlayan çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda STK temsilcileri olarak durum tespiti yapmak ve geçmiş olsun dileklerimizi ileterek desteğimizi sürdürmek amacıyla bölgedeyiz. Yüzyılın felaketi olarak bilinen bu depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gün birlik olma günü. Acımız çok büyük ama elbirliğiyle bu felaketin üstesinden millet olarak hep birlikte geleceğiz” dedi.