• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “ESNAFIMIZIN BU EĞİTİMLERE KATILIMI ÖNEMLİ”


ANKARA-  Konfederasyonumuz ile İstanbul Arel Üniversitesi ve DMW Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş işbirliği ile hazırlanan ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimine’ esnafımızın katılımının önemli olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her işletme sahibinin finansal okuryazarlığı iyi bilmesi gerekiyor. Zorluklar ile karşılaşmadan önce bunu fark etmeyi sağlayan bu eğitimin kaçırılmaması esnafımız için çok önemli” olduğunu belirtti.

-“7.GRUP EĞİTİMLERİ 20 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ ÇEVRİMİÇİ YAPILACAK”

Eğitimli, farkındalık oranı yüksek, ileri görüşlü esnaf olmanın işletmenin akıbeti için önemli olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Anlaşma sağladığımız uluslararası katılım belgeli bu eğitimden her esnafımızın faydalanması yaşanabilecek bir kriz durumunda alınacak önlemlerin üstesinden gelmek için bir anahtar görevi görüyor. Bu gibi eğitimlerin alınması bireysel farkındalık kazanılmasını sağlıyor. Üç kurumun işbirliği ile hazırladığımız ücretsiz olarak esnafımıza farkındalık katacak finansal okuryazarlık eğitimi 20 Şubat Pazar günü saat 9.30 ile 17.30 arasında verilecek. Bu eğitime kayıt yaptırıp tam gün katılım gösteren esnafımıza uluslararası standartlarda katılım belgesi verilecektir” ifadelerini kullandı.

-“PANDEMİ FİNANSAL OKURYAZARLIĞIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ”

Pandemi döneminde esnafımızın yaşadığı zorluklara değinen Palandöken, “Covid-19 virüsünün ülke ekonomisine yaptığı olumsuz ekonomik etkilerin başında birçok sektör etkilendiği gibi bu sektörlerin başkahramanları esnafımız için daha da zor geçti. Alınan önlemler esnafımızı ayakta tutmaya yönelik olsa da bu gibi olağanüstü durumlarda yaşanılan olumsuzlukların önüne geçmek için önceden karar almamızı sağlayan, yol gösteren finansal okuryazarlığın önemi pandemi döneminde daha fazla anlaşıldı. Bir daha bu gibi durumların üstesinden daha az zararla kurtulmak için esnafımız finansal okuryazarlık eğitimine katılım göstermeli” ifadelerini kullandı. Öte yandan 7. Grup eğitimleri 20 Şubat Pazar günü 9.30-17.30 saatleri arasında “Microsoft Teams Programı” üzerinden gerçekleştirilecek olup katılım sağlamak isteyen esnaflarımız https://dmwdanismanlik.com/duyurular/finansalokuryazarlik-egitimi-basvuru-formu/ linkinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.