• E-Posta
  • Yazdır

TÜRK VE ÖZBEK SANATKÂRLAR ARASINDA İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI


ANKARA- Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarlar ile Özbek zanaatkarların bir araya gelebilmesi adına, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile Özbekistan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Özbekistan Cumhuriyeti El Sanatları Derneği arasında zoom üzerinden bir işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

 

-“YATIRIM FIRSATLARI VE POTANSİYEL HAKKINDA KATKI SAĞLANACAK”

 

Ahiliği benimseyen esnaf ve sanatkarlar ile el sanatları konusunda yol kat etmiş olan Özbek zanaatkarların bir araya gelerek iki ülke arasındaki el sanatları girişimciliğinin teşvik edilmesi üzerine kıymetli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticaretin, el sanatlarının, girişimciliğin teşvik edilmesi, Türkiye ve Özbekistan arasında iş ortaklıklarının kurulması, ortak organizasyonlar düzenlenmesi, girişimcilik projelerinin geliştirilmesi ve sağlıklı iş ortamının yaratılması her iki kurum ve her iki ülke için çok kıymetlidir. Yatırım fırsatları ve potansiyelleri hakkında bilgilendirme toplantıları, fuar, sergi ve seminerlerin esnaf ve sanatkârlarımıza katkı sağlayacak etkinlikler olduğu düşüncesindeyimdiye konuştu.

 

-“ÖZBEKİSTAN İLE TİCARET HACMİMİZ 2019’DA 2.3 MİLYAR DOLAR OLDU”

 

Tarihten günümüze kadar Türkiye ve Özbekistan arasında ticari, siyasi, askeri ve sanatsal alanlarda süregelen işbirliğinin daha ileri taşınması için iki kurumun ortak çalışmalar düzenlenmesinin iki ülkeye de katkı sağlayacağının altını çizen Palandöken,Son yıllarda Özbekistan ile ikili ticaret hacmimiz gitgide artmış ve 2019 yılında 2.3 milyar dolara ulaşmıştır. Hali hazırda tekstil, taahhüt, gıda, otelcilik, inşaat malzemeleri ve plastik, ilaç ve hizmet sektörlerinde bin 300’ü aşkın Türk sermayeli firma Özbekistan’da faaliyet göstermektedir. Bu sayıların daha da artmasını ve iş ortaklıklarının güçlenerek artmasını canı gönülden temenni etmekteyiz” şeklinde konuştu.