• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “YEDİDEN YETMİŞE HERKES İÇİN ÖFKE KONTROLÜ ŞART”


ANKARA- Giderek artan şiddet olaylarına karşı yediden yetmişe herkesin öfke kontrolüne ihtiyaç duyduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Toplum olarak son günlerde o kadar çok şiddet olayına tanık oluyoruz ki bunlar bizim insanımız olamaz diyoruz. İnsanlar tek kelimeyle cinnet geçiriyor. Tüm bu yaşananlar, toplumun psikolojisinin bozulduğunun göstergesi. Şiddetin bu boyutlara ulaşmasının altında yatan sebepler masaya yatırılmalı. Yediden yetmişe hepimizin öfke kontrolüne ihtiyacı var. Esnaf ve sanatkarlar camiası olarak öfke kontrolü eğitimi başlatmalı ve bu konuda öncü olmalıyız” dedi.

-“İNSANLAR ÖFKESİNİ KONTROL EDEMEYECEK HALE GELDİ”

TESK Genel Merkezi Toplantı Salonunda Birlik ve Federasyon başkanlarının katıldığı kurul toplantısında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüzde şiddet o kadar arttı ki artık haberleri izlemek bile istemiyoruz. Her gün bir kadın ya çocuklarının, ya da ailesinin gözü önünde, yüreğimiz dayanamayacak bir biçimde aşağılıkça öldürülüyor. Eskiden de karı koca kavgaları olurdu ancak bir şekilde orta yol bulup düzelirdi. Şimdiyse insanlar adeta cinnet geçiriyor. Hem Elhamdülillah Müslümanız diyoruz hem de kadına şiddet uyguluyoruz.  Bu asla kabul edilemez. Yaşanan olayların hepsi, insanların psikolojisinin bozulmasından kaynaklanıyor. İnsanlar öfkesini kontrol edemiyor. Kimi durakta otobüs beklerken sinirleniyor, kimi aracında tek başına ilerlerlerken isyan ediyor. Kimi de çocuğuna istediği şeyi alamamış, kafasına taktığı meseleyi problem edip hiç suçu olmayanlara şiddet uyguluyor. Eskiden olsa bunlar cehaletten derdik anca artık bunların içinde eğitimli kesimler de var” ifadelerini kullandı.

-“OKUL SIRALARINDAN İTİBAREN ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ VERİLMELİ”

Esnaf ve sanatkarlar camiası olarak öfke kontrolü eğitimi başlatarak bu konuda öncü olmaları gerektiğini söyleyen Palandöken, “Şiddet maalesef toplumun tüm kesimlerinde yaşanıyor. Lokantaya gelen bir müşteri ile garson ya da işletme sahibi arasında ya da otobüsçü, taksici ile yolcu arasında çoğu zaman münakaşa olabiliyor. İnsanlarda ne yazık ki bir şiddet kültürü gelişti. Sanki şiddet bir güç gösterisi gibi toplumda kanıksanmaya başlandı. Oysa ilk olarak konuşup meselelerin çözüme kavuşturulması gerekli. Çoğu zaman anlamadan, dinlemeden, uzlaşma yoluna varmadan eyleme geçmeye çalışıyorlar. Bizler bu konuda esnaf ve sanatkarlar camiası olarak birlik, federasyon ve odalarımız aracılığıyla 2 milyona yakın esnafımız için öfke kontrolü eğitimi başlatmalıyız. Bu sayede topluma örnek olarak okul sıralarından itibaren yediden yetmişe herkesin öfke kontrolü eğitimi almasına öncü olmalıyız” diye konuştu.