• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “EĞLENCE SEKTÖRÜ VE ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİ”


ANKARA- Eğlence sektörü çalışanlarının faaliyet durdurma kararından dolayı  oluşacak mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Korona virüs tedbirleri kapsamında eğlence sektöründeki bar, diskotek gibi birçok işletmenin faaliyetlerinin geçici süre ile durdurulması nedeniyle mağduriyet yaşanacak. 1,2 milyon kişinin maaş ve SGK primleri ödenmeye devam etmeli. Fatura ve vergi borçları ertelenmeli. Ekonomik anlamda devletin bu yardım eline çok ihtiyaç var” dedi.

-“VİRÜS NEDENİYLE ALINAN TEDBİRLERİ DESTEKLİYORUZ”

Dünyayı saran korona virüs nedeniyle alınan tedbirlerin desteklediklerini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirme sonucu, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinde, vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunmalarının hastalığın bulaşma riskini artıracağı belirtilerek, bu mekânların geçici süreliğine faaliyetlerinin durdurulacağı ifade edildi. Korona virüsü nedeniyle alınan bu tedbirleri sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

-“BAR, DİSKOTEK GİBİ İŞLETMELERDE 1,2 MİLYON KİŞİ ÇALIŞIYOR”

Faaliyetlerin geçici süreyle durması nedeniyle eğlence sektöründeki çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Bu sektörlerde ve bu sektörleri etkileyen diğer meslek dallarında çalışan güvenlik görevlileri, ses sanatçıları, taksiciler, valeler, garsonlar, komiler, mutfak çalışanları, temizlik görevlileri gibi 1,2 milyon kişi olumsuz etkilenecek. Dolayısıyla oluşacak mağduriyetlerin giderilebilmesi için, faaliyetlerin durduğu sürelerde sosyal güvenlik primleri ve maaşları ödenmeye devam etmeli. Aynı zamanda işverenlerin iş yeri kiraları ve elektrik, su gibi faturaları ve vergi ödemelerindeki borçlarının bu yıl için ertelenmeli. Devletin sektörlerde yaşanacak bu ekonomik sekteye yardım elini uzatması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde vurguladı.