• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: "YENİ HÜKÜMET EKONOMİYE ODAKLANMALI"


 Uzun süreden beri hükümetin yerel seçimler, parti iç meseleleri ve yeni kabine çalışmaları nedeniyle ekonomiye istenildiği gibi odaklanılamadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,Yeni kabine zaman kaybetmeden, ekonomiye el atarak, işsizliğin önüne geçecek yeni tedbirler almalıdır. En önemlisi KOSGEB kanunu kapsamına alınan esnaf ve sanatkarlarımıza zaman geçirilmeden can suyu kredisi verilmesi için çalışmalar başlatılmalıdır” dedi.  

            Dünya da olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir şekilde hissedilen global ekonomik krizin olumsuz etkisini asgariye indirebilmek için alınan bazı tedbirlerin olumlu sonuçlar verdiğini ve bu tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğini de kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Mobilya sektöründe 3 ay olarak belirlenen ÖTV indiriminin süresi uzatılmalı. En önemlisi gıda sektöründe ve temizlik ürünlerinde halen yüzde 18’ler seviyesinde bulunan bir çok ürünün KDV oranı mutlaka yüzde 8’ler seviyesine çekilmelidir. Bütün bunların yanısıra bir defaya mahsus, işçi, memur ve emekliye harcama çeki verilmesi uygulamasına zaman geçirilmeden başlanmalıdır” diye konuştu.  

Cari açık ve enflasyon haricindeki bütün makro ekonomik göstergelerin her geçen gün daha da olumsuza doğru yöneldiğini belirten Palandöken açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Talep yetersizliği nedeniyle zaten düşen enflasyon ve cari açık dışında bütün göstergeler olumsuz bir eğilim sergiliyor. İçinde bulunduğumuz konjonktür, talebi canlı tutmayı zorunlu kılıyor. Bunun için de esnaf ve sanatkarın da içinde bulunduğu yeni paketlerin açıklanmasına şiddetle ihtiyaç var.”