• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: "ALKOLLÜ MAMÜLLER ALACAĞINIZ YERDE TAPDK BELGESİ ARAYIN"


 Son bir ay içinde Bursa’da sahte rakı yüzünden ölenlerin sayısının 6’ya, ülke genelinde 10 kişiye yükselmesi ve emniyet güçlerince yapılan aramalarda dağıtılmaya hazır sahte rakıların bulunması nedeniyle vatandaşımızın çok dikkat etmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Alkollü mamuller alacağınız yerde mutlaka TAPDK Belgesi arayın. Belgesi olmayan yerlerden almayın” uyarısında bulundu.

“SIKI DENETİM YAPILMALI”

            Alkollü ürünler üzerindeki ağır vergi yükünün kayıt dışı ve sahte alkollü ürünlerin piyasaya sürülmesinin asıl sebebi olduğunu söyleyen Palandökenyaptığı yazılı açıklamasında, “Tüketici vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekir. İlgili kurumların da, daha önce yaşanan ölümcül sonuçlara yol açan sahte içkinin yapımında kullanılan etil alkol ile metanolün çok sıkı denetlenmesi gerekir. Metanol, etil alkolden 5 kat daha insan vücuduna zarar vermektedir. Sahte içki üretilmesinin önüne geçmek istiyorsak üzerindeki vergileri indirmeliyiz” dedi.

            “TEZGAH ALTINA DİKKAT”

            Alkollü içkileri, normal satış fiyatının altında bir fiyattan asla alınmamasını isteyen Palandöken, “Çünkü, düşük fiyattan satılan ürünün, sahte veya kaçak olması muhtemeldir. Sahte, kaçak veya izinsiz olarak üretilen üründen korunmak için; alkollü içki alış verişinizi TAPDK Satış Belgesi sahibi perakende satıcılardan yapınız. Alkollü içkileri, perakende satıcıların açıkça sergilenmekte olan raflarından seçiniz. Asla tezgah altından veya görünmeyen yerlerden çıkarılan ve bozuk ambalaja sahip olanlarını almayınız.” diye konuştu.

            TESK olarak güvenli alışveriş yapılabilmesi için alkollü mamuller satan esnafa TAPDK Satış Belgelerini kolay görünebilecek yerlere asmaları konusunda genelge yapıldığını açıklayan Palandöken, “Satış yapılan yerde TAPDK Satış Belgesini gören vatandaş gönül rahatlığıyla alışveriş yapacaktır. En önemlisi müşteriler alkol aldıkları noktayı ve firmaları iyi tanımalı” Şeklinde konuştu.