• E-Posta
  • Yazdır

TESK'İN KADIN GİRİŞİMCİ ORDUSU GÖREVE HAZIR


 İş hayatında daha aktif bir rol üstlenmelerini teşvik amacıyla başlatılan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 bin 300 kadın, “girişimci sertifikası” aldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu büyük bir başarıdır. Krize inat, kadınlarımız ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı yaptılar ” dedi.

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında 25 ilde iki yıldan beri sürdürülen eğitim çalışmalarına 6 bin 300 kadın katıldı. 2 bin 755 kadına da danışmanlık hizmeti verildi. Proje için 4 buçuk milyon Avro harcandı. 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken çalışmaların tamamlanması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, projeyi “ büyük bir başarı” olarak nitelendirdi. “Öncelikle kadınlarımız burada özgüven kazandılar” diyen Palandöken şunları kaydetti: “ Kadınlarımız, özgüvenle birlikte kendi işlerini yapabilecekleri, kendi marifetlerini sergileyebilecekleri, kendilerine uygun iş alanlarında çalışabilecekleri ortamlar yaratmayı öğrendiler.  Hem yasal prosedürleri öğrendiler hem de  kendi iş yerlerini açma şansını yakaladılar.  Krize inat, kadınlarımız ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı yaptılar. ”  

Bendevi Palandöken, kendi işyerlerini açan sertifikalı girişimci kadınlardan esnaf sanatkar sicil kayıt ücreti alınmadığını da bildirdi. 

Proje Direktörü Dr. Julia Djarova da  “ Bu projenin başarısı aslında Türk kadınının başarısıdır. Türk kadınlarındaki girişimci ruhu AB ülkeleri ve aday ülkeler arasında lider konumda. ” dedi.