• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: "SEÇİMLERİN GALİBİNİ YA DA MAĞLUBUNU ARAMAYA GEREK YOK"


 29 Mart 2009 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde galip veya mağlup aramaya gerek olmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Seçimlerin galibini veya mağlubunu aramaya gerek yoktur.  Türk Milleti, Hükümetten artık toplumun her kesimini rahatlatacak ve halkı bütünüyle kucaklayacak ekonomik tedbir paketleri yürürlüğe koymasını beklemektedir. Böyle bir hazırlık hem piyasalara moral verecek, hem de halkımızın sıkıntı çeken büyük çoğunluğunu sevindirecektir” dedi.  

ANKARA- 29 Mart 2009 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde galip veya mağlup aramaya gerek olmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Seçimlerin galibini veya mağlubunu aramaya gerek yoktur.  Türk Milleti, Hükümetten artık toplumun her kesimini rahatlatacak ve halkı bütünüyle kucaklayacak ekonomik tedbir paketleri yürürlüğe koymasını beklemektedir. Böyle bir hazırlık hem piyasalara moral verecek, hem de halkımızın sıkıntı çeken büyük çoğunluğunu sevindirecektir” dedi.

Seçim sonuçları ile ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “29 Mart seçimlerinin galibi veya mağlubundan çok, milletin verdiği mesajın doğru algılanmasının önem taşıdığını” söyledi.

            Palandöken, küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinin azaltılması için hükümetçe yürürlüğe konulan ekonomik önlem paketlerinde, kimi sanayi sektörlerinin canlandırılmasıyla yetinildiğini, oysa gerçek çözümün ancak, toplumun bel kemiğini oluşturan dar gelirli kesimlerin ayağa kalkabilmesi ile mümkün olabileceğini belirterek, “Başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere, küçük işletmelerin, hizmet sektörünün ve üreticilerin, korunup kollanmasını sağlanacak ekonomik tedbir paketleri hem piyasalara moral verecek, hem de sıkıntılar içerisindeki toplumun büyük çoğunluğuna nefes aldıracaktır” dedi.

            Yerel seçim sonuçlarının, arkada bir “Hükümet boşluğu bırakmadığını” hatırlatan TESK Genel Başkanı, şunları kaydetti, “Esnaf ve Sanatkarların samimi dileği, milletin oyları ile işbaşına gelenlerin topluma hizmette başarılı olmasıdır. Esnaf kesimi artık ihmal edilmemeli, haksız rekabete karşı korunmalıdır. Bugüne kadar, her dönemde, ekonomik krizlerin ağırlığını dar gelirli kesimler yüklenmiştir. Oysa Esnaf ve Sanatkarlar, küçük işletmeler, üretici köylüler ve çalışanlar için ekonomik tedbir paketleri gerekmektedir. Bu kesimler ayağa kalkarsa, Tüm Türkiye belini doğrultacaktır. Bizler, kantarın topuzunun biraz da orta direğe çevrilmesini talep ediyoruz. Bu dilek ve temennilerle seçim sonuçlarının vatan ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”