• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: "SİYASİ PARTİLER VE ADAYLAR ESNAF DOSYALARINI AÇIKLASIN"


 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak Mahalli Yerel Seçimlere 20 gün gibi kısa bir zaman kalmasına rağmen halen esnaf ve sanatkarlar ile ilgili hiçbir açıklamanın yapılmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,Seçimlere 20 gün kaldı. Siyasi partiler ve adaylar esnaflarla ilgili ne yapmayı düşünüyorlarsa açıklasınlar. Alışveriş Merkezleri mantar gibi çoğalmaya devam edecek mi? Perakende sektörü için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorlar. Lütfen açıklasınlar” dedi.

  “ESNAF DOSYALARI AÇIKLANMALI”

            Seçimlere 20 gün gibi kısa bir zaman kalmasına rağmen küçük esnaf ve sanatkarlar ile ilgili olarak hiçbir siyasi partinin ve adayın açıklama yapmadığına değinen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti, “Esnaf ve sanatkarlarımızın yerel yönetimlerden beklentileri var. Örneğin yaşanmakta olan ve bugüne kadar hiçbir tedbir alınmayan perakende sektöründeki haksız rekabet konusunda ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorlar? En önemlisi mantar gibi çoğalan Alışveriş Merkezlerinin durumu ne olacak? Eskisi gibi çoğalmaya devam edecek mi? Siyasi partiler ve başkan adayları sorunlarımızın çözümüne yönelik esnaf dosyalarını zaman kaybetmeden açıklamalılar.”

             ESNAF DIŞLANMAMALI

            29 Mart’ta iş başına gelecek olan yerel yöneticilerden esnaf ve sanatkarları koruyucu önlemler almalarını da isteyen Bendevi Palandöken, “Belediyeler tarafından yoksul ailelere yapılan yardımlarda küçük esnaf ve sanatkarlar mutlaka düşünülmeli. Ailelere verilen yardım maddelerini bir firmadan almak yerine, ihtiyaç sahiplerine nakit ödeme bedeli üzerinde yazılı çekler verilerek, istedikleri yerden ihtiyaçlarını giderebilmelidirler. Bu arada esnafı sıkmak yerine onları koruyucu tedbirleri almalı ve perakende sektörünün önünün açılmasına yardımcı olunması gerekmektedir. Çünkü, küçük esnaf ve sanatkarımızın ekonominin dinamosu konumunda olduğu unutulmamalıdır.” diye konuştu.