• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "PARTİLER SEÇİM, ESNAF İŞ, VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE"


 Partilerin seçim, esnaf ve sanatkarın iş, vatandaşların ise geçim derdine düştüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşta sıkıntı devam ederken, esnaf  iş peşinde koşarken, siyasilerimiz seçim derdine düşerek, ekonominin vakit kaybedilmeden yapılması gereken önceliklerini unuttular” dedi.

Siyasi Partilerin, Hazine’den aldıkları seçim yardımı ile rahat bir  harcama içerisinde olduklarını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaş geçim derdine düşmüş, esnaf iş kaygısında feryat ediyor, görün halimizi diyorlar. Ama siyasiler global ekonomik krizi görmezden gelerek, hızla seçim çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşı ve esnafı düşünen yok” diye konuştu.   

  1 MİLYON 177 ADAY VAR

Türkiye genelinde 19 siyasi partinin seçimlere katıldığını ve belediye başkanlığı için 61 bin, İl Genel Meclis üyelikleri için 61 bin, Belediye Meclis Üyelikleri için 655 bin kişiyi bu partilerin aday gösterdiğini anlatan Palandöken, “Bu sayıya 52 bin 929 muhtarlık için aday olan 400 bin kişiyi de eklediğimiz de yaklaşık 1 milyon 177 bin adayın gözü seçimden başka bir şey görmez durumda. Tabi buna bağımsız adaylar dahil değil. Oysa, piyasalardaki sıkıntı devam ediyor. Piyasalarda sanayi üretimi eksiye düşmüş, imalat sanayi düşüşe geçmiş, büyüme durmuş, hatta gerilemeye başlamıştır. İhracat düşüşte. İşten çıkarmalar artmış ve işsizlik 3 milyonu geçmiş. Piyasalarda ödemeler durmuş, karşılıksız çekler, ödenemeyen krediler patlamış durumdadır. Kapanan dükkanlar, işsizlikten-güçsüzlükten intiharların artması hepimizi üzerken, insanlarımız borçları nasıl öderim, nasıl geçineceğiz derdinden, ne yapacaklarını bilmez durumdalar” şeklinde konuştu.

 YASALAR BEKLEMEYE KALDI

            Çıkarılan çoğu teşvik yasalarından esnaf ve sanatkarların yararlandırılmadığını kaydeden Bendevi Palandöken, “Kalkınmada öncelikli iler için oluşturulan bir çok teşvikten sanayiciler yararlanırken, küçük esnaf yararlandırılmıyor. Kısaca küçük esnaf ve sanatkarlar unutulmuş. Küçük esnafı ilgilendiren bir çok yasa seçim gündemi nedeniyle vakit kaybetmeden alınması gereken önlemler, çıkarılması gereken yasalar beklemeye kaldı. Oysa, esnafımızın, sanatkarımızın, Türkiye’nin kaybedecek zamanı kalmadı. Seçim bitince, çözüm bekleyen dağ gibi sorunlar seçilenleri bekliyor olacak. Bizde matbaacımızla, berberimizle, lokantacımızla, bakkalımızla, kahvecimizle, taksicimizle, şoförümüzle tüm hizmet sektöründeki esnafımızla birlikte sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz” dedi.