• E-Posta
  • Yazdır

METEM TESİSLERİ YENİDEN YAPILANDIRILIYOR


 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), OSTİM'de bulunan Mesleki Eğitim ve Teknoloji Merkezi'ni (METEM) Organize Sanayi Bölgesi'ne tahsis etti.

OSTİM METEM Tesisleri'nde düzenlenen törende 'TESK-OSTİM METEM İşbirliği ve Tahsis Protokolü', TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın tarafından imzalandı. Törende konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretim unsurlarının para ve teknolojinin yanı sıra insan gücünden oluştuğunu ve çağımızda insan gücünün daha ön plana çıktığını söyledi. OSTİM'de bulunan işletmelerin bir kısmının esnaf ve sanatkarın, bir kısmının ise TOBB'un üyesi olduğunu belirten Palandöken, bu işletmelere katkı sağlamak için METEM'in yönetim yapısını yenilemek ve daha aktif hale getirmek istediklerini kaydetti.

 Palandöken, "Bu tesisler herhangi bir kurumun, kuruluşun değil, esnaf-sanatkarın, işverenlerin-işçilerin tesisleri. Amacımız onlara en iyi hizmeti götürmek. Ben, sen, o değil, biz diye düşünüyoruz. İmkanlarımızı ve deneyimlerimizi bir araya getirmeliyiz. Ancak bu şekilde daha faydalı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin geçmiş olduğu ekonomik krizden kurtulmak için fazla bir şey istemediklerini belirten Palandöken, "Biz bu dönemde bugüne kadar devlete yaptığımız katkıların sadece yüzde 10'unu geri istiyoruz. Bu yüzde 10'luk katkı durmakta olan çarkı tekrar döndürecektir. Esnaf olarak helal kazanmak ve devlete katkı sağlamak istiyoruz. Haksız rekabet ve kolay para kazanma yollarını istemiyoruz. Çin'in kalitesiz mallarını kimin getirdiğini herkes çok iyi biliyor. Sonra da kriz zamanlarında ilk önce onlar bağırıyor çağırıyor. Çünkü kolay para kazanmak istiyorlar. Para kazanmak için kalitesiz Çin mallarını getirerek, esnaf ve sanatkarımızın el nuru ve göz emeğini yok ediyorlar. Haksız rekabet ediyorlar. Her zaman helal para kazanarak yaşamak ve devletimize katma değer oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra TESK Genel Başkanı Palandöken ile OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın tarafından işbirliği ve tahsis protokolü imzalandı. Protokole göre; OSTİM Mesleki Eğitim ve Danışmanlık A.Ş. (ODEM) çalışmalarını bu tesiste TESK ile işbirliği içinde yürütücek. OSTİM Kooperatifi, Organize Sanayi Bölgesi ve OSTİM Vakfı işbirliğiyle yürütülecek faaliyetlerde işletim ve uygulamalar ODEM tarafından gerçekleştirilecek. Merkezde uygulamalı mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişim, yönetim, finans ve işletme gibi konularda ders verilmesi planlanıyor. TESK ve OSTİM yıllık planlamalar dahilinde METEM'de ortak ya da bağımsız iç ve dış kaynaklı projeler yürütebilecek. Ayrıca, merkezde Sürekli Teknik Eğitim Merkezi, İstihdam ve İstihdam Projeleri Ofisi, Eğitim Tasarımı ve Mesleki Yeterlilik Ofisi, Beceri Merkezi Atölyeler ve Elektronik Sanayi Kütüphanesi gibi yeni hizmetlerin uygulanması planlanıyor.