• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN "HARCAMA ÇEKİ ESNAF VE SANATKARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK"


 TESK olarak hükümete bir gün öncesinde SSK,Bağ-Kur ve emekli sandığına mensup emekli ve çalışanlara bir defaya mahsus ‘1 maaş ilave’ verilmesi yönündeki önerilerinin ‘Hediye Çeki’ olarak karşılık bulmasını olumlu değerlendiren Bendevi Palandöken, “Hediye Çeki ile bir defaya mahsus 1 maaş ilave ödeme şeklindeki isteğimiz örtüşmektedir. Hükümetin yapacağı bu ödeme zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımızın yüzünü güldürecek, piyasayı canlandıracaktır” dedi.   

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Küresel krizin etkilerinin tüm sektörlerde net olarak görülmesi ve halkın nabzını tutan Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olarak yapmış olduğumuz uyarılar ve çözüm önerileri hükümeti, iç talebi artırmaya dönük yeni önlem arayışına yöneltmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Hediye çeki ile bizim talepte bulunduğumuz 1 maaş ilave önerimiz ile örtüşmektedir. “Hediye Çeki” verilmesi konusunda zaman kaybedilmemelidir. Böyle bir çalışmanın yapılacak olmasını çok olumlu buluyor ve destekliyoruz. Bu konuda da yapacağımız tavsiye hükümet tarafından verilmesi düşünülen çekin sadece yurt içinde üretimi yapılmış mamullerin talebini kısa süre içinde artıracak harcamaya yönelik olması konusunda titiz bir çalışma yapılmasıdır. TESK olarak bu konuda da üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.  

Palandöken konuşmasını şöyle tamamladı, “İşçinin, memurun, emeklinin elinde avucunda bir şeyler olacak ki esnaftan alışveriş yapsın. Şu anda kredi kartı borcunu ödemeye çalışan insanımızın alış veriş yapması mümkün değil. Mart ayı geldi.İş yapamayan esnaf, bu krizde nasıl para bulup da vergisini ödeyecek. Dolayısıyla, kriz zamanında Maliyenin esnafın zararına ortak olması gerekmektedir. Biz yine de vergimizi ödemeyelim demiyoruz. Ancak hiç değilse, bu kriz döneminde vergi beyanları zamanında yapılsa bile basit usul de dahil olmak üzere 2008 yılının vergileri, yaz aylarından itibaren taksitle ödenmelidir” şeklinde konuştu.