• E-Posta
  • Yazdır

AÇIKLANAN PAKETE PALANDÖKEN'DEN ÖNERİ;"TÜM KAMU ÇALIŞANI VE EMEKLİLERE 1 MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ"


 Önceki gün hükümet tarafından açıklanan ekonomik pakete ek olarak öneride bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ekonomik tedbirlere ek olarak iç piyasaların canlandırmak, çalışanları ve emeklileri rahatlatmak maksadıyla kamuda çalışan işçi, memur, SSK, Bağ-Kur ve tüm emeklilere olmak üzere bir defaya mahsus acilen bir maaş tutarında ikramiye ödemesi yapılmalıdır  dedi.

            Bir defaya mahsus yapılacak olan bu ödeme ile piyasanın canlanacağını ve esnafın rahatlayacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, “Acilen kamuda çalışan memur, işçi, Bağ-kur ile diğer emeklilerimize bir defaya mahsus olarak bir maaş ilave ödenmeli. Bu ödemelerin toplamı en fazla 8 milyar TL olur. Bu tutar telafi edilemeyecek bir miktar değildir. Ancak, ekonomide canlanma olacağı gibi , bu canlanmanın sonucunda artacak doğrudan ve dolaylı vergilerle, yapılan ödemenin önemli bir kısmı devlete geri dönecektirdiye konuştu.

Çıkarılan torba yasada  teşvik kapsamına alınmasını bekledikleri esnaf ve sanatkarın unutulduğunu belirten Palandöken, Biz işlerin biraz düzelmesi için önerilerde bulunurken, teşvik kapsamına alınmasını istediğimiz esnaf ve sanatkar çıkan yasada unutulduğu gibi birde 10 kişiden az işçi çalıştıran işyerleri için beyannamelerin birleştirilip aylık olarak verilmesine olanak sağlayan karar küçük esnaf ve sanatkara yük getirebilecektir. Daralan iç talep yani cebinde parası olmayan vatandaşların esnaftan alış veriş yapması mümkün değil. İş yapamayan esnaf, ayakta kalamayıp işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Bu kriz dönemini sosyal sıkıntılara mahal vermeden aşabilmemiz için  esnaf ve sanatkarların da işsizlik sigortasından yararlandırılması gerekir  şeklinde konuştu.