• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN,"BM ACİLEN GAZZEYE MÜDAHALE ETMELİ"


 Birleşmiş Milletlerin Gazze’de yaşanan son gelişmelerin ardından acilen müdahale etmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gazzede insanlık dışı görüntüler yaşanmaktadır. Bunu kimse inkar edemez. Bu aşamada Uluslararası kuruluşlar Birleşmiş Milletler üzerinde baskı kurmalı ve acilen bu akan kana dur denmelidir” dedi.

            Gazze’de yaşanan son gelişmelerin Birleşmiş Milletlerin acil müdahalesini gerekli kıldığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Hastanelerin, gıda depolarının ve Birleşmiş Milletler Ofisinin bombalanmasının, çocuk ve kadınlar çoğunlukta olmak üzere sivillerin öldürülmesinin, orantısız güç kullanımının tartışmasız kanıtları olduğunu ve uluslararası kamuoyunun bu yeni gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler üzerindeki baskısını arttırması gerektiğini” söyledi.

            Gazze’de yaşanan insanlık dramının önlenmesinin artık bir insanlık görevi haline geldiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden yana tüm toplumsal örgütlerin elbirliğiyle uluslararası  baskıyı arttırmasını ve vicdanları rahatsız eden bu gelişmelerin ve akan kanın durdurulması için herkesin elinden gelen çabayı göstermesini istedi .