• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN'DEN YENİ YIL UYARISI


 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Türkiye'de yeni yılda vatandaşların alkol konusunda dikkatli olmalarını isteyerek, "Vatandaşlarımız yeni yılda alkol sınırını aşmasınlar" uyarısında bulundu.

            Yeni yıl sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, Esnaf ve sanatkarlar için hayırlı bir alışveriş yılı dileğinde bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, " Vatandaşlarımızın önemle dikkat edeceği özel günlerde alkol sınırını aşmasınlar. TESK olarak yeni yılda 81 Esnaf ve sanatkarlar Odalar Birliği, 13 Federasyon ve 3 bin 148 odaya genelge yaparak tedbirlerimizi aldık. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna ait odalarımıza bağlı taksi duraklarımızda taksi ihtiyaçları karşılanacaktır. Taksi duraklarının 24 saat telefonları ve bulundukları eğlence mekanlarına taksi çağırma olanakları var" dedi.

             SAHTE ALKOL ŞİŞELERİNE DİKKAT

Palandöken, gecen yıl gündeme oturan sahte alkol şişelerine dikkat çekerek, " Bu yıl başında en tehlikeli konu seyyar ve korsan satıcılar tarafından piyasaya sürülen şişeleri güzel ama insanları öldürebilecek içkilerdir. Bunlardan vatandaşlarımızın uzak durmalarını istiyoruz. İçki kullanan vatandaşlarımızın da mutlaka Tütün ve Tütün Mamülleri ve Alkollü İçecekler Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından onaylanmış olan TAPDK markalı ürünlerden ve yetkili satış noktalarından alınmalı. Albenisi güzel şişelere aldanıp nerde ne olduğu belli olmayan içecekler ile vatandaşlarımız sağlıklarını kötü duruma düşürmesinler” diye konuştu.
 

“2009’DE HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI ”

2009 Yılının esnaf ve sanatkarlar açısından olumlu bir yıl olarak geçmesi için çalışacaklarını da kaydeden TESK Genel Başkanı Palandöken, “Bu kriz ortamında kepenklerin indirilmediği, insanların işten çıkarılmadığı 2009 Yılının Esnaf ve sanatkarlarımız açısından olumlu bir yıl olmasını bekliyoruz. Ancak, bunun olumlu bir yıl olması için herkesin ve her kesimin elini taşın altına koyması ve üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. 2008 Yılında ekonomik kriz nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız istediği gibi pay alamadı. Ancak, 2009 yılının ülkemiz için olumlu bir yıl olması için sürekli AB diyenlerin AB’nin küçük esnaf ve sanatkarlar için yaptıklarını göz önüne almaları gerekmektedir. Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı krizi atlatmış bol alışverişli bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.