• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN “KAZALARA ARTIK DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ”


 Kurban Bayramının ilk 7 gününde meydana gelen kazalarda 119 kişinin öldüğünü 647 kişinin yaralandığına milyarlarca maddi hasarın meydana geldiğine  dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pazartesi günün mesai başlayacağından bayram dönüşleri bugün ve yarın başlayacak. Kar yağışının başladığı ve çoğu yolların trafiğe kapalı olduğu bu günlerde trafik oldukça yoğun olacak.  Tüm sürücülerimizin trafik kurallarına ve işaretlerine uymaları yararlarına olacaktır. Mutlaka kar ve buzlanmaya karşı araçlara sürücülerimiz zincir takmayı ihmal etmesinler” dedi.

           “KIŞ BASTIRDI”

Bayramın ilk 7 gününde 119 kişinin hayatını kaybettiğine ve 647 kişinin yaralandığına dikkati çeken Palandöken, tüm uyarılara rağmen kazaların önüne geçilemediğini söyledi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi palandöken, “Kazalara artık dur demenin zamanı geldi. Pazartesi günü mesai başlayacağından bugün ve yarın bayram dönüşleri yoğunluk kazanacak ve yoğun kar yağışı nedeniyle kış şartları yollarımıza hakim olmuş durumda. Bunun yollarda denetimler artırılmalı ve alınan tedbirlere tüm sürücüler harfiyen uymalı. Teknolojinin geliştiği ve araçların hızının 220-280’lere vurduğu günümüzde yollarımız tek şeritli değil, duble ve otoban olmalı. Bunun içinde duble ve otoban yollar artırılmalı. Çift şeritli gidiş-dönüşlü yolara ağırlık verilmelidir. Çünkü, kazalar her geçen gün artıyor ve savaş yapan ülkelerden fazla trafiğe kurban veriyoruz” diye konuştu.

            “UYARILAR DİKKATE ALINMALI”

TESK’e bağlı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun sürekli olarak sürücüleri ve yetkilileri trafik kazaları konusunda uyardığını, hatta bütün televizyonlara trafik kazaları konusunda uyarıcı filmler yaptıklarını ancak, bu filmlerin gece geç saatlerde yayınlandığına da dikkat çeken Bendevi Palandöken, “Hazırlattırılan filmler Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından bütün televizyonlara gönderilen trafik eğitim filmlerimiz gece geç saatlerde yayınlanıyor.  Bu nedenle etkisini kaybediyor. Yazılı ve görsel basın yoluyla sürekli olarak hem sürücülerimizi, hem de yetkilileri gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıyoruz. Ancak, ne sürücüler ne de yetkililer gerekli uyarılarımıza rağmen istenilen tedbirleri yeterli şekilde tatbik etmiyorlar” şeklinde konuştu.