• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “ESNAF KURBAN BAYRAMINDA UMDUĞUNU BULAMADI”


 Kurban Bayramı nedeniyle çarşı ve Pazar esnafının istediği satışı yapamadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımız Ramazan Bayramında olduğu gibi bu Kurban Bayramında da umduğunu bulamadı. Vitrinlerde yazan yüzde 70’lik indirimler sadece seyirlik oldu. Halk beklenen rağbeti göstermedi. Bunda da ekonomik kriz nedeniyle halk temkinli davranıyor. Para harcayan yok. Çünkü vatandaşta harcama yapacak para yok” dedi.

            “YÜZDE 70’LİK İNDİRİMLER SEYİRLİK”

 Esnafın Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da umduğunu bulamadığını yaptığı yazılı açıklama ile belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımız umudunu bağladığı Kurban Bayramı satışlarında umduğunu bulamadı. Yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle bu bayramda biraz alışveriş olurda rahat bir nefes alırız diyorduk. Vitrinlerde yüzde 70’lik indirimler olmasına rağmen halkımız bunları sadece seyir etti. Yani beklediğimiz satışlar olmadı. Çarşı pazarda ki hareketlilik umutları artırdı, kalabalık sadece seyretmekle kaldı” diye konuştu.  

            “KREDİ VE KREDİ KARTI İLE KURBAN KESİLİYOR”

Dükkanların vitrinlerine bakıldığı zaman yüzde 70-80 gibi indirim rakamları ve hatta ‘Gün bugün’ gibi kampanyalar yapılmasına rağmen halkın pek rağbet göstermediğinin altını çizen Palandöken, “Kurban bayramı nedeniyle çoğu vatandaş kredi kartı ile ve bankalardan aldığı kredi ile kurban kesmeye çalışıyor. Piyasalarda yaşanan nakit darlığı halkın alım güçünü her geçen gün daha da aşağılara çekiyor. Aslına bakılırsa ekonomik mali kriz bahane. Son iki yıldır sürekli daralan piyasalar ve halkın alım gücünün iyici zayıflaması asıl sorunumuzdur. En önemlisi  bayram nedeniyle erken ödenen maaşlar bayram sonrasında işçi, memur ve emeklileri sıkıntıya sokmaması için acil tedbir alınmalıdır” şeklinde konuştu.